Aan de Diemerbroek 15A, te Papekop vind je lekkere eigen gemaakte jam en appelsap. Er wordt op kleinschalige basis verschillende soorten jam en appelsap gemaakt en aangeboden. Soorten zijn afhankelijk van wat er geplukt is of wat men aan Jantien aanbiedt. In de kast op de tafel vind je artikelen.

Het kleine kraampje heeft dagelijks van 30 scharrelende kippen heerlijk verse eieren te koop (op=op).

Cor en Alie Cromwijk runnen hun kaasboerderij in Papekop. Zij hebben vier kinderen en maken sinds hun trouwen, Boerenkaas. Cor is hier op de boerderij opgegroeid. Hij is dus helemaal vergroeid met de omgeving. Het mooie aan het maken van Boerenkaas is voor hen dat je een prachtig eindproduct van hun melk krijgt.

Toen ze net begonnen met kaasmaken, maakten ze volvette Goudse kaas. Op een gegeven moment zeiden de kenners dat hun zuivel geschikt was voor Leidse kaas. Dat is magere kaas met komijn. Via die Leidse kaas zijn zij vertrouwd geraakt met komijn. Later hebben ze de stap gemaakt naar volvette kaas met komijn. Zo is hun assortiment steeds groter geworden.

Het overgrote deel van de kaas die ze maken, is dan ook komijnekaas. Mensen zeggen dat hun kaas zo bijzonder is, omdat de komijn er zo gelijkmatig door heen verdeeld zit. En dat is niet eenvoudig voor elkaar te krijgen. Vaak zakt het komijn naar één kant, maar bij Cor en Alie dus niet. Hoe ze dat doen? Ja, dat is dus het bekende geheim van de smid! Hun komijnekaas is tijdens de Cum Laude Awards 2019 verkiezing gekozen als de beste Kruidenkaas in de categorie Boerenkaas.