Dagverse onbespoten groenten

Zuivelproducten en softijs uit automaten

Sophia’s Tuin is een een tuinderij met winkel, een oase, waar ruimte en tijd is om te groeien. De gezonde bodem staat centraal, zodat er voeding groeit in plaats van eten. Er wordt gewerkt volgens de principes van de biologische landbouw. Zonder kunstmest en gif maar met zorg en respect voor de aarde die ze gebruiken.

Het draait om verbinding, tussen bodem en voeding, bedrijf en omgeving, klant en boer. Verbinding tussen jou en mij!
Gezonde groenten met diepe wortels.

Ze verkopen hun groenten in de winkel bij de tuinderij. Als ze het zelf niet hebben vullen ze het aan met producten van biologische boeren en tuinders uit de regio. Daarmee bieden ze jou een ruime keus aan groenten, fruit, aardappelen en eieren!

De abdijkazen en de allerlekkerste streekproducten kun je halen in deze mooie boerderijwinkel. Ze hebben een gezellig winkelteam met veel gezellige kaasmeisjes.

Zij proberen zoveel mogelijk samen te werken met lokale boeren en producenten. Op deze manier kunnen zij precies vertellen hoe een product gemaakt is. De rode draad is dat ze mensen zoeken die net als ons bewust bezig zijn met wat ze doen. Zo hebben ze bijvoorbeeld heerlijk scharrelvlees van de blije varkens van de Moerderij en het kwaliteitsrundvlees van familie van den Kieboom. Hun ambachtelijke zuivel wordt gemaakt door zuivelboerderij de Kern. Hiernaast hebben ze een uitgebreid assortiment aan lokale streekproducten zoals honing, jam en bier.

Sinds mei 2015 maken zij abdijkaas op het terrein van de Sint Paulus Abdij in Oosterhout. Zij zijn een echt familiebedrijf en pachten al ruim 30 jaar de grond van de abdij om hun melkveebedrijf te runnen. Passie voor hun werk is heel belangrijk, hun koeien krijgen de allerbeste verzorging en dat proef je terug in de kaas! Inmiddels is ook de tweede generatie actief binnen het bedrijf, 4 jonge mensen, 4 totaal andere studies en toch allemaal gekozen voor de passie; de boerderij!

Zij vinden bewust omgaan met onze koeien, grondstoffen en grond heel belangrijk. Alles begint bij een tevreden en gezonde koe. Een voorbeeld van bewust boeren is voor ons dat wij heel relaxed met onze koeien omgaan, dit zorgt voor minder stress, minder adrenaline en zo gezondere koeien!

Als ambitieuze jonge ondernemers houden ze ook van uitdagingen. Een spannende nieuwe uitdaging was de ontwikkeling van een voor Nederland unieke kaas! Dit is een ambachtelijke roodkorst abdijkaas, genaamd de Benedictus.

De familie van Abeelen heeft deze boerderij in 1992 aangekocht en heeft deze begin 21ste eeuw volledig gerestaureerd. Na het plotseling overleden van vader Jack hebben ze de naam van de boerderij veranderd in Jacobushoeve.

Een droom van Jack was om van de Vlaamse schuur een uitspanning te maken waar alle mensen konden genieten van de mooie natuur en het boerenleven. Deze wens is met de Jacobushoeve uitgekomen: “een uitspanning voor jong en oud”.

Hun vers gedraaid Jacobushoeve ijs is gemaakt van verse biologische koemelk. De IJsboerderij Jacobushoeve is gelegen in landschapspark de Open Linie tussen natuurgebied de Duiventoren en Seterse bossen

Pheninckx Groenten en Fruit is een winkel met diverse groenten en fruit, maar ook streekproducten. Hier komt de smaak van de streek samen. Zij verkopen meer dan hun naam doet vermoeden, want naast de lekkerste groente en het mooiste fruit verkopen ze het beste vlees van de lokale slachterij, de smakelijkste kip van de poelier en brood van een de betere bakkers uit de streek en meer andere heerlijke producten uit hun omgeving, zoals broodmeel mixen.

Deze winkel behoord ook tot het bedrijf bij Camping Vrachelen.

Thea’s Bloemen is een kleine, gezellige en sfeervolle winkel die ondertussen al meer dan 25 jaar bestaat. Thea is oorspronkelijk begonnen met het kweken van chrysanten, zonnebloemen en pompoenen. Daarnaast werden er ook altijd al de aardbeien van Kees verkocht. Het hoekje in de schuur werd steeds groter en is van lieverlee uitgegroeid tot de huidige winkel.

Alle seizoenen en feesten hebben hun eigen charme, dat maakt het iedere keer weer een feest om met alle mooie materialen te werken.