Verkoop van lekkere producten van onbespoten groente en fruit aan de Achteresweg 1 te Arriën

Welkom bij de voedselkast Witharen! Hier kunt u houdbare producten meenemen, ruilen of neerzetten. Er wordt nog steeds veel voedsel weggegooid dat nog zeer goed eetbaar is. Voor mensen die het niet zo breed hebben is dit voedsel vaak onbereikbaar en verdwijnt het in de vuilnisbak. Dat vinden wij zonde. Zo is het idee ontstaan voor deze voedselkast.

Langs het Ommerkanaal vindt u aan de westkant van het kanaal op nr 27 een prachtig stalletjes met groente, jams, eieren ect.

RozemArrie is een aardbeienboerderij gelegen in de buurtschap Arriën, nabij Ommen. Een heerlijke plek om te vertoeven en te genieten van koffie/ thee met gebak en uiteraard aardbeien!

In het bakhuisje is het aardbeienwinkeltje gesitueerd. Hier kunt u ook ambachtelijk aardbeienjam verkrijgen. De jam is heerlijk fris-zoet van smaak. Ze gebruiken weinig suiker waardoor er veel aardbeien in het potje zitten en dat proef je. Het romige softijs is verrukkelijk met verse aardbeien.

Begin jaren 1990 hebben Johan Drenth en Henk Smit uit Ommen de traditie van het lokaal brouwen weer opgepakt. Zij maakten in hun brouwerij aan de Nieuwlandstraat, en later in de bovenzaal boven Café/Restaurant De Flater, vijf speciale biersoorten.
Begin 2007 werd door drukke werkzaamheden besloten de brouwerij en de expertise die hoort bij het brouwen van bijzondere biersoorten, over te dragen aan de gebroeders Heico en Harry Blekkenhorst, beide Ommenaren van geboorte.
Na een tijdelijke huisvesting aan de Marleseweg in Den Ham zijn begin 2011 de ketels, tanks, inventaris en voorraden overgebracht naar een nieuw ingerichte brouwerij van boerderij De Meulenhorst in natuurgebied het Eerder Achterbroek.
Hemelsbreed was dit een verhuizing van ongeveer 2 kilometer. U bent van harte uitgenodigd om eens langs te gaan.

De boerderijwinkel:
De melk van de koeien van boerderij Zandman wordt door zuivelbedrijf Cono in Beemster (N.-H.) onder meer verwerkt tot Beemster kaas. Melkveebedrijf Zandman is de enige leverancier aan Cono in Nederland die ook het eindproduct verkoopt. Liefhebbers van de exclusieve smaak van de kaas komen uit de wijde omgeving naar de boerderijwinkel in Beerze.

Maak je eigen boeren-belevenisop onze boerderij!
We verkopen (h)eerlijk rundvlees !
We bieden activiteiten als een maisdoolhof, boerengolf door het boerenbos en een actief klompenpad (nu met Stip de Koe!) met doe-dingen, door onze stallen, tuinen, erf en boerenbos.
Kinderen en (ouderen…!) kunnen spelen op het speelveld en in de strospeelschuur,
Iedereen kan heerlijk uitrusten bij ons bijzondere bakhuisje, met een kopje koffie, thee of ijsje.
We bieden arrangementen, voor jong en oud, voor grote en kleine groepen.

Een biologische winkel met een ruim assortiment. Gespecialiseerd in verschillende meel producten.

Op de boerderij maken zij zuivel. En dat doen ze recht uit het hart. Van de romigste kwark tot de zachtste yoghurt, van de smeuïgste boter tot de overvloedigste melk en nog veel meer. Alles wordt op ambachtelijke wijze gemaakt. Hoe? Zij vinden het welzijn van hun koeien het allerbelangrijkst, want een tevreden koe geeft de beste kwaliteit melk. En die kwaliteit, daar is het om te doen.

In de winkel vindt u naast zuivel ook vlees, kaas, honing, meel en bijvoorbeeld de lekkerste granola van Tante Luus die in combinatie met hun yoghurt of kwark echt hemels is. Rij gewoon bij hen het erf op en u ziet de winkel vanzelf.

Vrijloopkaas “De Weldaad”.

De koeien krijgen alleen regionaal geteeld voer. Zo is de herkomst goed te traceren en belasten ze het milieu minimaal. Bovendien is het voer GMO vrij.

Van de melk die er geproduceerd wordt maken ze  heerlijke vrijloopkaas. De zorg die ze besteden aan de voeding, het welzijn en de ambachtelijke bereiding op basis van rauwe melk komt tot uiting in de natuurlijke smaak van de kaas. Een weldadig onderkomen voor hun dames uit zich uiteindelijk in een weldaad voor de tong.

De kaas is op de boerderij te koop, en bij Puur Vechtdal (Balkerweg 36 Ommen).