In 2019 is men bij de Rosephoeve gestart met hun Landwinkel, met het idee om hun eigen Wagyuvlees op de kaart te zetten. Dit exclusief streekproduct graast op Landgoed Rozephoeve gelegen tussen het natuurreservaat Kampina en Oisterwijkse bossen & vennen. Naast het wagyuvlees verkopen ze een groot assortiment ambachtelijke producten. Van jam, zuivel en ijs tot bier, wijn, worst, noten en kaas. Daarnaast maakt men ook prachtige manden vol met streekproducten, erg leuk als relatiegeschenk of cadeau.

Welkom op de site van de Kerkhovense Molen

De Kerkhovense molen is in Oisterwijk de laatst overgebleven molen. De geschiedenis ervan begint in de 14de eeuw en de bedrijfsfunctie eindigt vlak na de Tweede Wereldoorlog. De molen draait dus al zes eeuwen lang. Naar de graadmeter van de huidige tijd gerekend is dat onvoorstelbaar lang. In al die eeuwen is er aan de techniek van het maalproces niet veel veranderd: De zware, langzaam draaiende molenstenen zijn tot het laatst het hart blijven vormen van het bedrijf. En metersgrote kamwielen, volledig van hout, zorgen steeds voor het in beweging zetten daarvan.

Onze korenmolen maalt natuurlijk niet  zomaar. De meelproducten zijn te koop. de producten zijn prima geschikt om thuis te gebruiken: voor de broodbakmachine bijvoorbeeld, maar ook voor andere bak toepassingen. Daarvoor hebben ze grondstoffen, kant-en-klaar mixen, toebehoren, maar ook goede raad en recepten. In de nabije toekomst zal  het assortiment verder worden uitgebreid. Bij de Kerkhovense molen  zorgt men voor vriendelijke prijzen, maar ook zij ontkomen  niet aan de stijgende inkoopprijs van de granen. Naast de vele meelproducten zijn er in de winkel diverse bakproducten te koop. Een aanrader dus!!

Welkom bij het lekkerste straatje!!!

Vanaf 1992 is, in verschillende stappen, het glastuinbouwbedrijf uitgebouwd tot de huidige drie hectare netto glas. De aardbeien- en aspergeteelt liep vanaf het begin in 1980 als rode draad door de bedrijfsvoering, en gaandeweg heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in deze twee teelten.

Na de laatste uitbreiding van het bedrijf in 2016 worden aardbeien nu alleen in de kas geteeld, met twee oogstperioden per jaar. Eén in de maanden april-mei-juni, en één in de maanden september-oktober-november. Het telen in de kas geeft een hoogwaardig maximaal biologisch geteeld product, waarmee het bedrijf zich kan onderscheiden naar afnemers. In 1998 produceert het bedrijf volgens de normen Milieukeur; de laatste tien jaren zelfs als enige in Nederland! Dit jaar staat certificering volgens de normen ‘On the way to planet proof’, als doel voor het bedrijf gepland. ​

Door de jaren heen is een leuk personeelsteam opgebouwd. In de piekperiode werken er ca. 45 personen op het bedrijf die er allemaal flink de schouders onder zetten; iets waar Martien en Gerrie ongelooflijk trots en zuinig op zijn. Zonder hen kon dit allemaal niet bereikt worden! Zeker een bezoek waard.

Piet van Meintjes Hoeve hebben ze gekozen voor een verantwoorde manier van boeren. Zij gaan voor een gezonde balans tussen ecologie en economie. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de hoeveelheid koeien op de beschikbare grond. Bovendien lopen hun koeien zoveel als mogelijk buiten. Ze genieten van de ruimte, het verse gras en de kruiden, die groeien en bloeien op hun natuurlijke en onbespoten gronden. Juist dat geeft hun zuivel een eigen en unieke smaak. Je proeft zelfs de seizoenen terug!