Fruitteeltbedrijf Hoekstra is een modern fruitbedrijf in Luttelgeest. Ze telen er o.a. kersen, pruimen en appels. De kersenboomgaard is de grootste en modernste in heel Noord Nederland! Ze hebben een boerderijwinkel die dagelijks geopend is (m.u.v. zondag).De boerderijwinkel is gevuld met heerlijk vers fruit, groenten, aardappels, meel, mosterd, puur sap en nog veel meer. Er is zelfs een ijsmachine.

De SmulKers is een professioneel bedrijf dat wordt geleid door de twee vennoten, Philip de Groen en Jan van Ruiten. Zij richten zich op de teelt van kersen en pruimen onder glas.

Het doel van deze onderneming is om zo vroeg mogelijk in het seizoen, zo’n vier weken eerder dan de buitenteelt, zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen een topkwaliteit kersen te kunnen leveren.

De opbrengst van dit bedrijf bedraagt ongeveer 80 procent uit kersen en 20 procent pruimen. De kersenrassen Merchant, Kordia en Schneider worden geteeld. Pruimen bestaat alleen uit Opal

In de mooiste boerderijwinkel van Nederland staat al de derde generatie Verhage klaar om u van dienst te zijn . In de winkel zijn producten te koop van de eigen boerderij en van boerderijen uit de omgeving.  Zelf geteelde kersen en appels, vele soorten kaas, brood en groente, vruchtensappen, en vlees van Limousin koeien.
Ook de slijterij met eigen likeuren en destillaten is een unieke belevenis.