Akkerbouwbedrijf, zorgboerderij en boerderijcamping.
Gelegen in een rustige polder, te midden van de natuur en dichtbij het Veerse Meer en de Zeeuwse stranden.

Zij ondernemen op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame manier, met zorg voor mens, dier en natuur.
In de boerderijwinkel bieden zij biologische groenten aan.

Bij Zorboerderij De Kersenkooi in Kats, Zeeland, koop je de lekkerste kersen van Zeeland. Daarnaast heeft men een zorgboerderij waar men voor dagbesteding terecht kan.

Bij het stalletje onder aan de Dijk te Geersdijk eet je rechtstreeks bij de bij de boer. Je vindt er een diversiteit aan groente en fruit, maar ook eieren en bloemen. Wat is er lekkerder en mooier als je weet je eten vandaan komt. En heb je zin om zelf te plukken. Er is ook een zelfplukmoestuin. Verser kan je het niet verkrijgen.

Familiebedrijf
Melkveebedrijf Vermeer al 2 generaties in de familie. Begonnen in Brabant en nu in Zeeland..

De boerderij vindt zijn oorsprong rond 1900 in Brabant (Tilburg om precies te zijn) als een akkerbouwbedrijfje, met wat vee voor bemesting van het land en voor eigen melk.

Het aantal melkkoeien is in de loop der jaren uitgegroeid tot 120 stuks in 1980.

Rond 1980 is het bedrijf gesplitst in twee bedrijven en heeft iedereen 60 koeien mee genomen. In de loop der jaren steeds wat gegroeid. Tot ongeveer 80 stuks vee in 1996.

In 1996 moest men weg voor uitbreiding van de stad Tilburg, en zijn ze met het hele bedrijf en gezin verhuisd naar Kamperland in de provincie Zeeland. Ondertussen zitten ze op ruim 100 stuks melkvee en het bijbehorende aantal jongvee.

Werking melktap
De melktap heeft de vorm van een grote koelkast. In het automaat zitten 2 opslag units, waarin de melk bewaard wordt. De melk wordt daarin gekoeld bewaard en geroerd door een speciaal ontworpen roermechanisme.

In de blokhut kunt u verschillende flessen kopen, om de getapte melk in mee te nemen en te bewaren. Het is ook mogelijk zelf een fles of iets dergelijks mee te nemen om in te tappen, zolang het past in de automaat.

Na inworp van gepast geld, kunt u, uzelf voorzien van verse rauwe melk. U ontvangt uit het automaat een bonnetje met daarop gegevens over de melk.

Na elke tapbeurt reinigt de machine zichzelf door middel van stoom.

Agria (friet)aardappelen 25kg zakken (april/mei) + bloemen, planten & meer (mei-okt)

Bij het maatschap Breure is men gespecialiseerd in aardappelen courgettes en uien.  Aardappelen om te koken, te bakken, te frituren of om puree van te maken, ze hebben daarvoor geschikte soorten.

Welkom bij Verscentrum Sandee
Bij ons kunt u terecht voor een breed assortiment aardappelen, groente en fruit. Iedere dag kopen wij via verschillende kanalen de beste seizoensproducten die er te krijgen zijn. Bij de groenteman vindt u een gepassioneerde vakman die werkt met verse en lekkere producten waar hij echt alles over kan vertellen.
Eén ding is zeker: voor vers en kwaliteit moet u bij de groenteman zijn!

Mts Dieleman-Verburg bedrijft sinds 1993 akkerbouw op het Zeeuwse eiland Noord-Beveland. De al sinds 1974 bestaande winkel is toen ook overgenomen en uitgebreid. Vanuit de huidige boerderijwinkel naast de Hoge Hoeve worden er verse scharreleieren, groentes en aardappelen en fruit uit eigen teelt, als ook fruit, kaas en Zeeuwse streekproducten verkocht.