Bij Boerderijwinkel De Jong richt men zich vanuit Ternaard veelal op het direct verkopen van de beste Friese kleiaardappelen, groenten, fruit en streekproducten aan de eindklant. Hierdoor gaat geen kwaliteit verloren en staan men in direct contact met de consument. Hierbij streven ze er naar om een eerlijke en veilige voedselketen en natuurlijk een stukje ervaring voor u! Zelf ervaren? Kom gerust eens langs om de lekkerste aardappelen van de Friese kleigronden zelf te kunnen proberen.

Niet in de positie om langs te komen, geen probleem! Zij bezorgen iedere week geheel kosteloos uw bestelling aan de deur. Het enige wat u hoeft te doen is telefonisch bestellen! Vers vertrouwd en eerlijk.

Alle producten die Thijs Camps verkoopt in zijn marktwagen, zijn van eigen geslacht vee. De koeien lopen te grazen, heerlijk vrij en blij, in eigen wei, samen met hun kalfjes die 5a6 maanden bij hun moeder mogen blijven. De koeien die ze mesten voor de winkel krijgen de laatste vier maanden een natuurlijk voederrantsoen van maïs, hooi, strooi en geplette tarwe. Vervolgens doen ze het vervoer zelf naar een plaatselijk slachthuis in alle rust. Dit alles is om de vleeskwaliteit te garanderen.

Ambachtelijke slagerij Thijs Camps is met de marktwagen vijf dagen in de week te vinden op verschillende markten in noord- en midden Limburg.

Het is goed voor iedereen om regelmatig zuivelproducten van de geit te consumeren. Vooral mensen met een allergie of intolerantie voor koemelk, een hoog cholesterol, bloedarmoede, osteoporose en herhaalde behandelingen met ijzer supplementen hebben er echt veel baat bij.

Op dit adres wordt melk verkocht.

Echte verse melk, zo van de tap bij de boer kan de gewone burger dichter bij het boerenwerk brengen. Dat is de vaste overtuiging van vader en zoon Lieuwes, veehouders bij Oudwoude. De maatschap Lieuwes melkt zo’n honderd koeien en voor tachtig cent per liter kan de verse, rauwe weidemelk uit het tappunt worden gehaald. Ieder die dat wil, is ook welkom in de stal, bij de melkput of bij het jongvee.

”Wij vinden het belangrijk dat gewone burgers weten hoe wij hier met ons beroep en ons product omgaan”, zo zeggen de veehouders. Het tappunt bij de plaats in Oudwoude is 24 uren per dag geopend.

Ze verkopen naast melk ook eieren en enkele melkproducten zoals pannenkoekmix

Rond 1800 werd de stelpboerderij ‘Groot Kabel’ gebouwd. De naam ‘Groot Kabel’ komt van het verouderde Hoogduits woord ‘Kabel” wat door het lot toebedeeld bedijkt of drooggelegd land betekend. In combinatie met de toenmalige omvang van het bedrijf (zo’n 60 ha) werd het ‘Groot Kabel’.
In 1917 is de boerderij in de familie gekomen. In de loop van de jaren is er veel veranderd op het bedrijf. Van een gemengd bedrijf met akkerbouw en veehouderij werd het een gespecialiseerd melkveebedrijf met koeien. Daarbij hebben verschillende neventakken de revue gepasseerd. Zo werden o.a. legkippen, varkens en vleesvee gehouden.
In 2004 heeft het bedrijf zij huidige opzet gekregen en is gestart met het houden van melkschapen waarbij de melk op het bedrijf wordt verwerkt tot verschillende soorten Zeedijkster schapenkaas. Dit was ook het moment dat er omgeschakeld werd naar een biologische productiemethode.
Op 28 oktober 2007 werd de oude stelpboerderij verwoest door een felle brand. De gehele boerderij met kaasmakerij is hierbij verloren gegaan. De stal waarin de schapen zijn gehuisvest bleef gelukkig gespaard. Er is een nieuwe woning met werktuigberging en kaasmakerij gebouwd.

Net buiten het Fries/Groninger dorp Munnekezijl, aan de rand van het Lauwersmeergebied, ligt de boerderij waar zij een biologisch landbouwbedrijf runnen onder de naam ‘Bakkerbio’.
Op hun landbouwbedrijf telen ze diverse gewassen zoals bloemkool, aardappelen, knolselderij en granen. Deze teelten gebeuren met passie en zorgzaamheid.

U bent van harte welkom in hun huis-verkoop-stand. Er is een zelfbedienings-stand en bij de schuur hebben ze een winkeltje.

Hooglands zeegroenten is gespecialiseerd in het op natuurlijke wijze kweken van zeegroenten. De groente groeit in de buitenlucht op kwelders aan de rand van de waddenzee. Deze kwelders worden regelmatig (bij vloed in combinatie met harde wind) overspoeld door de zee. De groente haalt hier de licht zilte smaak vandaan.

Verse gerookte IJsselmeerpaling.

In de boerderijwinkel van de familie Engels zijn volop biologische aardappelen en groenten te koop. Niet alleen de eigen groenten verkopen ze, waaronder pompoenen, maar ook fruit en vlees van collega bioboeren. Daarbij verkoopt Bonaventura de producten ook via de biologische webwinkels van Van Eigen Erf.