Melkveehouderij Eikelenboom heeft melkkoeien, schapen, veel aandacht voor de (boeren)natuur EN maakt op ambachtelijke wijze kaas van de melk van eigen koeien. De zelfgemaakte kaas is verkrijgbaar in diverse smaken in het boerderijwinkeltje, waar je voor de deur kunt parkeren. Kaas kado geven? Dat is een goed idee!

Simon & Iris van Leeuwen hebben samen met hun dochtertje het melkveebedrijf Van Leeuwen. Dit bedrijf heeft 130 melkkoeien en 40 schapen. De koeien lopen in een ruime duurzame stal en zodra het weer het toelaat grazen ze in de mooie weides aan de Drieëndijk. De dames worden twee keer per dag gemolken in de 2x 18 swing over melkstal. Als de koeien op stal zijn hebben ze de beschikking over een koeborstel voor een heerlijke massage. Ook liggen de koeien in zachte en comfortabele diepstrooisel boxen van biobedding. Dit product maken Simon & Iris zelf door middel van een scheider. Als de koeien binnen zijn kunnen ze altijd vers voer eten. Kwaliteit van voer vinden de boer en boerin heel belangrijk. ‘Als zij goed zijn voor de koeien zijn de koeien goed voor hen’, is hun motto. Het resultaat is een heerlijke smaakvolle melk.

Simon en Iris vinden het leuk om de burger bij hun boerderij te betrekken. Het is geen geheim wat zij doen. Ze willen graag aan jou laten zien waar melk vandaan komt en wat er moet gebeuren om de koeien melk te laten geven.  Een rondleiding of kinderfeestje beleven is bij hen dus mogelijk. U kunt er ook voor kiezen om een koe of kalfje te adopteren.

De Vier Ambachten produceert appelcider en rode, witte, rosé en mousserende en portachtige wijnen. In september en oktober zijn ook verse tafeldruiven, vijgen en appels verkrijgbaar. Het Domein verwerkt ook het eigen fruit tot jam en gelei.

In de Wolvenpolder te Hekelingen/Spijkenisse vind je de boerderij Wolvenstee. De boerderij is gelegen aan het fietspad langs natuurgebied de Wolvenpolder en recreatiegebied de Uitwaayer. Bij deze boerderij verkoopt men dagelijks de seizoensgroente, maar ook voor een goede aardappel of ui kan je er terecht.

Lekkere groenten, heerlijke aardappelen en verse eieren haal je bij Boerderijwinkel Zevenbergen. En ze hebben nog veel meer. Van kaas tot fruit en van bier tot hamburgersaus. Allemaal van eigen bodem, van Voorne Putten, Goeree Overflakkee of de Hoeksche Waard.

Sinds juni 2020 heeft Anuschka een winkeltje aan huis waar zij heerlijke stroopwafels en stroopkoeken vers uit de bakkerij verkoopt.
Eenmaal geproefd wilt u niets anders meer.
Ook verkoopt zij kruimels met of zonder stroop en Hollandse souvenirs.

Melk

Op de Zuid-Hollandse eilanden, te midden van het verstedelijkte gebied, treft u in een natuurgebied boerderij Moed & Vertrouwen . Een gerenommeerde zorgboerderij waar ze mensen met een verstandelijke beperking, (ex-)psychiatrische patiënten en schoolverlaters van het speciaal onderwijs een plek bieden waar men kan genieten, werken en leren.
Via een PGB, WMO, Zorg In Natura of de Stichting Zuidwester werken de cliënten als hulpboer op de boerderij.
Zij verkopen de producten van de boerderij zoals eieren, vogelhuisjes, voederbakken en diverse biologische groenten en fruit zowel op de boerderij als op de dinsdagmarkt in Spijkenisse.

Welkom bij de gezondste groente- en fruitwinkel van Nederland.

We weten als geen ander waar we over praten als het om de beste kwaliteit en versheid gaat van onze producten. Jaar in jaar uit verkopen we de lekkerste groente, fruit en zuidvruchten in onze winkels. En dat al meer dan 30 jaar. Vanuit onze eigen groothandel kunnen we rechtstreeks producten inkopen en uitleveren. Snel schakelen bevordert de versheid. Zo halen we het citrusfruit meestal bij teler José uit Valencia en de kokosnoten bij boer Michel uit Ivoorkust. Maar bij voorkeur halen we de producten uit ons eigen vertrouwde Nederland. Want hier hebben we de lekkerste appels, peren die meestal uit de Betuwe komen.

Korenmolen de Arend. Diverse soorten graan, bloem en pitten te koop. Molen met een lange geschiedenis, ook leuk om een rondleiding te doen. Graag reserveren hiervoor.