Mildershoof kaas en vlees van onze boerderij.
Op ons terras serveren wij kaasplanken van onze kaas, vlaai, ijstaart en broodjes met beleg.

Opa en oprichter Wiel komt nog elke dag een kijkje nemen op de plek waar hij in 1961 met 6.000 vleeskuikens begon. Meehelpen is een beter woord”. Vader en opa verzorgen de scharrelkippen en de vleesvarkens, Kleinzoon Koen doet de zeugen en de biggen. Moeder verzamelt de eieren, onderhoudt de tuin en het erf en zorgt ervoor dat de twee automaten aan de straat voor de consument dagelijks gevuld zijn met verse eieren en varkensvlees van eigen bodem. Zus Linda en broer Kees springen bij als het nodig is en Kees verzorgt de website van het bedrijf. Maria, de moeder des huizes, is er maar wat trots op. Iedereen levert een bijdrage, het is een écht familiebedrijf.

Vera Jacobs en Marleen Knoops twee schoonzusjes, zijn de mensen achter Streekproduct Limburg. Zij verzorgen samen met hun echtgenoten dagelijks met veel plezier en liefde hun melkkoeien en gewassen op het land.

Vera heeft haar passie voor groente en fruit al op jonge leeftijd opgedaan door het werken in een groente en fruitwinkel. Nu kan ze deze passie weer oppakken. Marleen is opgegroeid tussen de melkkoeien en de akkerbouw.

Door hun krachten te bundelen kunnen zij ervoor zorgen dat er een op en top product uit de streek bij u in de keuken komt te liggen. Het is een feit dat er in de streek veel lekkere en gezonde producten worden geteeld en gemaakt. ‘Waarom zouden wij die dan niet eten’, vroegen zij zich af….en zo is het idee ontstaan van Streekproduct Limburg.

Samen met collega boeren en tuinders bieden ze u verse eerste kwaliteit producten aan. Vers van boer naar burger! Korte lijnen tussen producent en consument. Genieten van verse zoete aardbeien, witte asperge en frisse appels wie wil dit nu niet.

De producten komen hoofdzakelijk uit Limburg/Nederland en worden geproduceerd volgens de strenge Nederlandse richtlijnen van voedselveiligheid, natuur en milieu. Er zijn natuurlijk ook producten die niet in Nederland geteeld kunnen worden, hierbij maken zij gebruik van een importeur in de omgeving.

Dus bent u een liefhebber van verse seizoensproducten, streekproducten, producten direct van de boerderij? Dan bent u bij hen aan het juiste adres!

U kunt hier lekker en verantwoord inkopen doen op het gebied van groenten, fruit en aanverwanten producten.

Afhalen en bezorgen is ook mogelijk!

Ook maken wij mooie streek en cadeaupakketten.

Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Zuivelboerderij Avezaat maakt zuivelproducten zoals Vla/Yoghurt/Boter/ Karnmelk en niet te vergeten verse melk.
Deze producten worden allemaal zonder geur- , kleur- en smaakstoffen gemaakt. In de zomer weiden we onze koeien.

In ons land vind je hier en daar een verdwaalde hazelnoot, maar tegen het natuurreservaat “de Groote Peel” vind U in onze boomgaard prachtige hazelnootbomen. Vroeg in het voorjaar, rond februari/maart, bloeit de hazelnoten. De piepkleine vuurrode bloemetjes zijn nauwelijks te zien maar de goudgele katjes wiegen in de wind. Gedurende de zomer groeit de hazelnoot, omgeven door een bolster met “franjes”, om vanaf september geoogst te worden. De rijpe hazelnoot is bruin tot diep oranje/geel van kleur, de hazelnoot laat los van het bolster en valt op de grond en word machinaal geraapt, gedroogd en zorgvuldig bewaard. Onze hazelnoten worden o.a. verwerkt in 100% pure hazelnootpasta, veel gebruikt bij het bakken van brood en gebak, in ijs of pannenkoek, Crème de Noisette (een heerlijke hazelnootlikeur) , gekraakt gebruikt door de ambachtelijke bakker of heerlijk uit de hand.

Boerderijwinkel Konings
Nabij de Noordervaart in Nederweert-Eind liggen de boerderijwinkel en het tuinbouwbedrijf van Henk en Toos Konings. Met veel vakmanschap telen zij Asperges, rabarber, tuinbonen en verschillende koolsoorten. Er wordt gestreefd om zo weinig mogelijk chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken bij de teelt van de verschillende producten.
In de boerderijwinkel verkoopt Toos niet alleen de zelfgeteelde producten, maar ook groenten en fruit van andere telers uit de buurt. Verder worden er nog scharreleieren, aardbeien, boerenzuivel en kaas, boerderij-ijs en andere streekproducten verkocht.