Eieren te koop van onze scharrelkippen. Iedere zaterdag van 10.00 – 17.00 uur

Honing van de imker.

Aan de Cattenbroekerdijk vind je het stalletje van de familie Stigter met seizoensgroente en fruit uit eigen moestuin. Alles met zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen geteeld. Ook verkopen zij verse eieren, eventueel ook op bestelling af te halen. Deze worden dan klaar gezet in het grenen kastje langs de weg.

Zien hoe groenten, bloemen en kruiden worden geteeld, zélf oogsten en een praatje maken met de tuinder? Voel je van harte welkom op De Proeftuin van Linschoten. Een ecologische tuinderij waar, in de mooie omlijsting van landgoed Linschoten, seizoensgroente worden geteeld zónder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Tot ziens op De Proeftuin! De ingang is te vinden aan de Noord Linschoterdijk, naast de boerderij op nummer 26.

Vlooswijk Plattelandswinkel is een echt familiebedrijf, als er iets van toepassing is op hun bedrijf, dan is dat het wel. Al drie generaties wordt er fruit geteeld, gesorteerd en verkocht door de familie Vlooswijk.

In hun grote winkel verkopen zij fruit uit eigen boomgaard en veel producten van boeren en tuinders uit hun regio. Ook is er een zeer uitgebreid aanbod aan streekproducten en cadeaupakketten. Producten die lokaal niet te verkrijgen zijn (denk bijvoorbeeld aan citrusvruchten, bananen en diverse groenten) maar die zij toch graag willen aanbieden, verkrijgt men bij een lokale groothandel. Hiermee is hun assortiment zo compleet mogelijk!

Op zoek naar een leuke onderbreking van uw fietstocht? Naast de plattelandswinkel met uitzicht op de boomgaard en in de zomer op hun overheerlijke aardbeien vindt u een terras met picknickbanken. Een vers gekoeld sapje met wat lekker fruit of andere versnapering koopt u in hun winkel.

Lisa Kool-van Geffen en Gerben Kool runnen samen met Gerben zijn ouders de boerderij. Dirk en Ina, de ouders van Gerben, verkopen al 25 jaar, naast het runnen van de boerderij, vlees van eigen varkens, koeien en schapen. De verkoop wordt nu voortgezet door Lisa.

De boerderij doet ook mee aan het iniatief adopteer een koe (voor meer informatie klik hier). Er is 2 keer per jaar een adoptiedag waarbij het mogelijk is om een kijkje te nemen op de boerderij en te kijken hoe het met de adoptiekoe gaat. Geprobeerd wordt om de open dag in het voorjaar zo te plannen dat dit gelijk valt met de welbekende koeiendans. De open dag in het najaar vind plaats wanneer alle koeien weer op stal staan, zodat de adoptiekoeien ook te bewonderen zijn.

Er wordt met heel veel plezier op de boerderij gewerkt en samen doen ze hun best om de dieren een zo aangenaam mogelijk leven te geven. En dit proef je!