Vlooswijk Plattelandswinkel is een echt familiebedrijf, als er iets van toepassing is op hun bedrijf, dan is dat het wel. Al drie generaties wordt er fruit geteeld, gesorteerd en verkocht door de familie Vlooswijk.

In de loop der jaren zijn er ouders, ooms, tantes, broers en zussen, zoons en dochters en neven en nichten op allerlei manieren betrokken geweest bij hun bedrijf. En dat allemaal met hetzelfde doel, een lekkere en lokaal geteelde appel, peer, kers of aardbei aan de man te brengen.

Wanneer je hun bedrijf een bezoekje brengt dan kunnen we met recht zeggen dat de gehele familie Vlooswijk jou van harte welkom heet!

Lisa Kool-van Geffen en Gerben Kool runnen samen met Gerben zijn ouders de boerderij. Dirk en Ina, de ouders van Gerben, verkopen al 25 jaar, naast het runnen van de boerderij, vlees van eigen varkens, koeien en schapen. De verkoop wordt nu voortgezet door Lisa.

De boerderij doet ook mee aan het iniatief adopteer een koe (voor meer informatie klik hier). Er is 2 keer per jaar een adoptiedag waarbij het mogelijk is om een kijkje te nemen op de boerderij en te kijken hoe het met de adoptiekoe gaat. Geprobeerd wordt om de open dag in het voorjaar zo te plannen dat dit gelijk valt met de welbekende koeiendans. De open dag in het najaar vind plaats wanneer alle koeien weer op stal staan, zodat de adoptiekoeien ook te bewonderen zijn.

Er wordt met heel veel plezier op de boerderij gewerkt en samen doen ze hun best om de dieren een zo aangenaam mogelijk leven te geven. En dit proef je!