In 2011 ontstaat het initiatief om fruit te gaan verkopen. Met als achtergrond de ervaring van aantal jaren werkzaam te zijn geweest bij verschillende groente – en fruitwinkels. is het idee ontstaan om fruit te gaan verkopen.

Symbioseboeren in Noordeloos is samenwerkingsproject tussen: Wijngaard Domein Oosteind, zorgboerderij De Hogt, kaasboerderij Noorderlicht, Gewoon Anderz, de Drie Wedden en hoeve Catherine Elisabeth. Dit project is mede mogelijk gemaakt met steun van de provincie Zuid-Holland.

Zij brengen hun producten naar het zelfbedieningswinkeltje dat u vindt op de Nieuwendijk 11 te Noordeloos.

En breng je een bezoek aan Symbiose, dan breng je een bezoek aan het bedrijf van Bas en Rita. Op hun karakteristieke oude boerderij aan de rand van het dorp combineren ze landbouw en zorg met elkaar. “Het is prachtig om samen te werken met grond, gewassen en dieren. En het wordt nog mooier als je daar ook nog mensen bij kunt betrekken.”

Langdurig werklozen, ouderen (met beginnende dementie) en jongeren, volwassenen en ouderen met een lichte verstandelijke of lichamelijke beperking of met psychische problemen helpen op de zorgboerderij een handje mee met de verzorging van kalfjes en jongvee, het rapen van eieren, en het knotten van wilgen en van het zaaien tot en met oogsten van de groenten.

Bij de winkel is ook een zelfbedieningsterras. Hier kunt u tegen betaling een kopje koffie of thee pakken.

Ook is er een wandelroute uitgestippeld en wandelt u door de weilanden langs de biologische boerderijen van de Symbiose boeren. U kunt een kijkje nemen op de boerderijen.  ( Honden zijn op deze wandelroute niet toegestaan).

De boerderij is ontworpen door architectenbureau Alberts en Van Huut op basis van de principes van het organisch bouwen. Bij de bouw zijn duurzame, natuurlijke en milieuvriendelijke materialen gebruikt. De stijl is opvallend maar zo gekozen dat hij goed past bij het omgevende landschap. De oplettende bezoeker zal hier en daar ook elementen uit de Art Deco-periode aantreffen.
Biologisch-dynamisch wil zeggen dat er geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Maar ook wordt er extra zorg besteed aan de koeien en worden ze zo veel mogelijk in hun waarde gelaten, bijvoorbeeld door ze niet te onthoornen. Uiteraard gebruiken Maria en Kees geen kunstmatige toevoegingen bij de kaasbereiding.

De Drie Wedden, een veelzijdige boerderij gevestigd in de polders van het dorpje Noordeloos. Misschien op het oog een doorsnee boerenbedrijf, maar in essentie zoveel meer. Een bedrijf waar er keer op keer gezocht wordt naar de perfecte balans tussen dier, natuur en milieu in verbondenheid met de samenleving aan de hand van een biologische werkwijze.