De familie Dirven wonen in het mooie Brabantse dorpje Langeweg (gemeente Moerdijk). Zij hebben daar een kalfsveehouderij. 
Naast hun drukke leventje, als ondernemer, ouders van drie kinderen en zijn zij actief op het reilen en zeilen op en om de boerderij, vinden zij het ook erg belangrijk een steentje bij te dragen aan een gezonde levensstijl. 
Alleen hoe doen ze dat? 
 Zij zijn gestart op 31 mei 2014 van start met hun Bourgondisch winkeltje “de Hamsehoeve” naast hun koeienstal.

Naast verse groente en vers fruit bieden zij een gezond, maar vooral verantwoord stukje vlees aan van hun eigen kalveren. Naast hun kalfsvlees verkopen zij in hun winkel ook diverse streekproducten, van leveranciers uit omliggende dorpen.

Deze boerderijwinkel ligt aan de Bloemendaalse polderfietsroute die in zomer van 2020 door VVVMoerdijk in samenwerking met voorfietser Petra Wevers is ontwikkeld.

Slikgatse Hoeve is gevestigd in Langeweg en is actief in de branche akkerbouw in combinatie met het fokken en houden van dieren. Wat dit bedrijf bijzonder maakt is dat zij akkerbouwgrond en hennen op biologische wijzen houden. Daarnaast hebben zij Gallowayrunderen die zij op een natuurlijke wijze het gehele jaar rond in natuurgebieden laten grazen.

Zeven dagen per week is het mogelijk om biologische eieren bij dit bedrijf te kopen. Deze kunnen contant worden afgerekend.

Op zaterdag verkopen zij naast eieren ook rundvlees (van hun eigen runderen) en ijs van Marja’s Zuivelijs in Terheijden. Op zaterdag is het tevens mogelijk om te betalen middels pin.

Een afspraak is ook mogelijk in overleg (stuur een privebericht via facebook).

Deze boerderijwinkel ligt aan de Bloemendaalse polderfietsroute die in zomer van 2020 door VVVMoerdijk in samenwerking met voorfietser Petra Wevers is ontwikkeld.