Bij de geitenboerderij Hansketien aan de Steendervalsweg 37 te Mantinge (Midden-Drenthe) kunt u terecht voor geitenmelk, geitenkaas en Chevonvlees (geitenlamvlees). Je kunt er heerlijk wandelen en in de stal kijken en thee drinken.

Bij Weidekost houden ze ongeveer 60 melkkoeien die ze weiden in kruidenrijkgrasland. Daarnaast hebben ze ook een aantal buitenvarkens. U kunt bij hen terecht voor rundvlees, vlees van buitenvarkens en voor verse melk.

Aan de Beilerweg 33 te Beilen kunt u rechtstreeks bij de boer uw kan vullen met verse melk. Neem wel zelf even een kan of fles mee.

Voordat Zantinge zijn schuur vol met kippen betreedt, klopt hij eerst zachtjes op de deur. ‘Anders schrikken ze. Je moet een bepaalde feeling hebben met deze dieren, want bij een onverwachte beweging schieten de kippen alle kanten op.’ Wanneer de pluimveehouder de schuifdeuren heeft geopend, wordt het uitzicht gevuld met duizenden kippen.

38.000 vrije uitloop-kippen heeft Albert Zantinge (56) in zijn pluimveehouderij in het Drentse Drijber. Om die allemaal in het gareel te houden is een speciale aanpak vereist. Mirjam Nienhuis (42), is vijf dagen in de week aan het werk voor Zantinge, ze weet wat er wordt gevraagd.

In 2016 richtten Roland Brink en Anita Koops Melk Delicatesse op. Zij willen met Melk Delicatesse een heerlijk, onbewerkt en bijzonder product aanbieden rechtstreeks vanaf het melkveebedrijf. Het doel van Melk Delicatesse is om melk beschikbaar te stellen en door bijna iedereen geconsumeerd kan worden. Uit hun eigen ervaring weten zij dat het consumeren van reguliere melk helaas niet voor iedereen mogelijk is gezien de eventuele allergische reactie die kan ontstaan. Met de A2 melk wordt geproduceerd door een deel van het melkvee hebben ze hierin de oplossing gevonden. Een allergische reactie wordt vermeden waardoor de melk voor vrijwel iedereen is te consumeren.

Bij Boerenbeef heeft men naast de boerderij met Limouisin runderen, ook een  boerderijwinkel.  In deze winkel verkoopt men uiteraard het biologische natuurvlees van hun runderen onder hun eigen merknaam ‘BoerenBeef’.
Daarnaast zijn er ook tal van andere biologische- en streekproducten te krijgen. De meeste hiervan komen bij boeren vandaan die zij persoonlijk kennen, waardoor men ook het verhaal achter een product kent. Van harte welkom om te kijken en te proeven!

Boerderijwinkel Smilande en de landbouwpercelen bevinden zich in Smilde en omgeving Laaghalen. Het is een grondgebied van veenwegen en zandgrond.

Met veel plezier werken Ineke en Marinus Dikboom op de boerderij aan de Eekhoutswijk, die al een aantal generaties in de familie is. Zij hebben een akkerbouw- en groentebedrijf en verbouwen onder andere prei, suikerbieten, graan en verschillende koolsoorten.

Sinds april 2018 zijn zij ook eigenaar van Teffcentre. Dit is een bedrijf die glutenvrije teff-melen en teff-mixen verkoopt. U kunt hen vinden op de website www.glutenvrijmeel.nl of www.teffcentre.nl

In de boerderijwinkel kunt u aardappelen, groenten, fruit, sappen en tal van andere producten kopen, zoals bijvoorbeeld hun eigen glutenvrije producten en honing van een imker uit de buurt.

Aardappelen, groenten en fruit(sappen), veel producten komen rechtstreeks van de teler. Verser kan niet!
Op zon- en feestdagen zijn zij gesloten.

het kleinste en “zoetste” winkeltje van Orvelte. Hier ga je echt terug naar een grutterswinkeltje uit 1865, met het originele interieur van de nering die in vroeger tijden een extra aanvulling op de inkomsten van boerderij en café bood. Het oorspronkelijke café bestaat nog steeds naast het winkeltje. De grutterswaren hebben plaatsgemaakt voor een heerlijk assortiment aan oudhollands snoep dat op ouderwetse wijze voor je wordt geschept en afgewogen. Op de planken in de oude winkelkasten vind je natuurlijk een keur aan streekproducten.
UITZONDERINGEN OPENINGSTIJDEN
Schoolvakanties in Juli-augustus maandag wel geopend van 10:00 – 17:30 uur.
November t/m Maart alle weekenden en schoolvakanties 11:00 – 17:00 uur.

Vlakbij Hoogeveen, tussen Nieuweroord en Noordscheschut (Drenthe) in, bevindt zich biologische boerderijwinkel de Vierslag. Hier kunt u terecht voor al uw biologische groente, fruit en andere levensmiddelen.

Op ons zachtfruitbedrijf in Hooghalen (Drenthe) telen we al jaren aardbeien, frambozen en rode bessen. Sinds een aantal jaren telen we daarnaast ook asperges. Onze geschilde asperges worden ook wel het Drentse witte goud genoemd.
Al onze heerlijke producten kunt u vers van het land kopen in onze boerderijwinkel. In deze gezellige winkel verkopen we ook allerlei overheerlijke streekproducten en zelfgemaakte jam en siropen onder onze eigen vlag van de Boerenheerlijk. Groente, fruit