Aan de Westgaag 11 te Maasland kunt u terecht bij Melk Lokaal Westgaag voor verse melk, kaas, eieren en legge flessen voor de melk.

Bakkerij van den Berg is een familiebedrijf waar ambacht, passie, kwaliteit, samenwerken, klantvriendelijkheid en keuze centraal staan. Nog iedere dag gebruiken zij recepturen die stammen uit eind 1870 met hoogwaardige ingrediënten. Alle producten worden op ambachtelijke wijze gemaakt én dat proeft u terug in hun heerlijke producten.

Melanie de Wilde en Tim Boers zijn eigenaren van Enjoy Granola.
Melanie vertelt:  Ik heb een passie voor ambacht en voeding. Dat begon bij mij al vroeg. Ik zocht altijd alles uit en wilde alles over voeding weten. Ik merkte al snel dat er in een hoop ontbijtgranen ontzettend veel onnatuurlijke ingrediënten zitten. Zonde! Zo begint je dag toch nooit goed? Ik dacht dit kan anders! Dat was de start van Enjoy Granola! Oprecht goede granola, zonder toevoegingen die er niet in thuis horen. Lekker en gezond dus!
Ik bak samen met Tim onze granola op ambachtelijke wijze. Vol liefde en passie! Kijk eens op onze webshop en kies jouw favoriete smaak.

Op ons biologisch veebedrijf worden voornamelijk Blaarkoppen gehouden. Dit is een oud-hollands veeras, wat vanwege het kleine aantal dieren ook een bedreigde soort is. We hebben veel land om ons bedrijf liggen, waarvan het grootste deel van Natuurmonumenten is. De melkkoeien en de ossen lopen zo veel mogelijk buiten in de periode dat het gras groeit. Meestal is dat vanaf april tot en met oktober. In de winter is het vaak te nat, dan staan alle koeien op stal.

De biologische zuivel komt van hun koeien en wordt elke drie dagen opgehaald om verwerkt te worden tot heerlijke producten. Het biologisch vlees van onze ossen, (dat zijn gecastreerde stieren), kan je bij hen bestellen via de website: www.hoeverusthoff.nl.  Uiteraard kan je voordat je deze stap neemt, eerst contact opnemen voor meer informatie. Alle contactgegevens zijn op de site te vinden. En momenteel kan je ook via www.dekortsteweg.nl een proefpakket bestellen.

Bij bestellen via de webshop, dient u vooruit te betalen via de webshop of pinnen.

In het plaatsje Maasland, tussen de grote steden Den Haag en Rotterdam, ligt de gemeente Midden Delfland, waar Maasland onderdeel van is. In 1991 is de  huidige boerderij Villa Trajecta gebouwd door de ouders van Henk van Staalduinen. Sinds 2013 runt Henk samen met zijn vrouw Jacqueline, boerin in Midden-Delfland,  het bedrijf aan de Scheeweg.
Er lopen ongeveer 100 koeien in de stal. 55 van deze dames worden dagelijks gemolken, de anderen 45 zijn de jeugd. Zij fokken hun jongvee namelijk zelf op. De koeien worden sinds juli 2018 gemolken door een melkrobot van Lely. Je kunt bij hen terecht voor rauwe melk.
Bijzonder is ook dat je bij hen een kalfje kan adopteren. Je kunt dan meegroeien met het kalfje, het kalf een naam geven en komen knuffelen.

Met Groente en Fruit van Fieten is het elke dag genieten!

De Jersey koeien geven heerlijke melk, die is romige en vol van smaak. De melk is te tappen op de boerderij uit de gekoelde melktank. Naast melk verkopen zij ook Graaskaas van de eigen Jerseys.

Vlees van de eigen grasgevoerde Jerseys hebben zij regelmatig te koop.

Woensdag ochtend en zaterdag ochtend 8.30 tot 12.30 uur zijn de eieren op de boerderij te koop (Oostgaag 25a) en op is op!

De Drie Lelies is een korenmolen, gebouwd in 1767 en is altijd bestemd geweest voor het malen van graan tot meel. Om dit maalproces te voltrekken beschikt de molen over een koppel maalstenen. Van origine lagen er drie koppels maalstenen in de molen, maar halverwege de 20e eeuw zijn er hiervan twee naar de naastgelegen maalderij verhuist, om vervolgens op een dieselmotor door te malen.

De verschillende granen die gemalen worden komen voor een groot deel uit de nabije omgeving en worden ook weer verwerkt door afnemers in de directe omgeving. Zo ontstaat er een mooi stukje lokale economie en daar wordt bij ons erg naar gestreefd.

Onze meelproducten zijn veelal op zaterdag op de molen verkrijgbaar. Als de molen open is, kan men dat vaak herkennen aan het feit dat hij draait.

Bloemkool, sla, appeltjes en tuinplanten

Op de boerderij van de familie Dijkshoorn zijn vijftig melkkoeien en zestig stuks jongvee aanwezig van het oud-Hollandse ras Fries-Hollands. Achter de boerderij ligt een boomgaard met diverse appel- en perenbomen.
In 1962 heeft de vader van Rainier, de huidige boer, de boomgaard achter de boerderij geplant, de oudste fruitbomen stammen nog uit die tijd. Het fruit van de 7 hectare boomgaard werd aan de industrie, het buitenland en aan consumentenmarkt geleverd. Maar toen de opbrengst van de boomgaard terugliep door de lage marktprijzen is de boomgaard teruggebracht tot 3 hectare en de afzet verplaatst naar de consumentenmarkt en deels aan de groothandel. Dijkshoorn staat op diverse markten in de buurt en één dag in de week is de winkel aan huis open. Je kunt er terecht voor appels, hand- en stoofperen, sinaasappels en appelsap.