Sasaja Roodenrijs is de trotse eigenaresse van Chef Cookie. Zij is opgegroeid in een banketbakkerij midden in de prachtige binnenstad van Delft, waar eerst haar overgrootvader, opa en als laatste haar vader de allerlekkerste dingen maakte. In 2020 opende zij haar Cookie-winkel in Schipluiden, waar zij haar lekkerste koek en gebak maakt. De enige gevulde roomboter én vegan cookie webshop zonder halffabrikaten.

Aan de Westgaag 11 te Maasland kunt u terecht bij Melk Lokaal Westgaag voor verse melk, kaas, eieren en legge flessen voor de melk.

Bakkerij van den Berg is een familiebedrijf waar ambacht, passie, kwaliteit, samenwerken, klantvriendelijkheid en keuze centraal staan. Nog iedere dag gebruiken zij recepturen die stammen uit eind 1870 met hoogwaardige ingrediënten. Alle producten worden op ambachtelijke wijze gemaakt én dat proeft u terug in hun heerlijke producten.

Waar het bij Brouwerij tHuis ooit is gestart als een hobby van de gebroeders Jos en Wim Schoenmakers is het inmiddels een professionele brouwerij geworden waar je terecht kunt voor heel speciale biertjes. Wim heeft de keuze moeten maken om in de nieuwe brouwerij een stapje terug te nemen. Achter de schermen blijft hij een erg betrokken man! Mark, zoon van Jos, heeft samen met Mariska het Raadhuis een lunchroom in Schipluiden waar op zolder bier werd gebrouwen. Toen de mogelijkheid zich voordeed om een nieuwe brouwerij op te zetten, met zijn vader heeft hij die kans met beide handen aangegrepen en zo ontstond brouwerij tHuis.

Inmiddels heeft Jos van zijn hobby zijn beroep kunnen maken. Samen met Mark en Mariska tilden zij de brouwerij naar een nieuw niveau. Een eigen locatie voor de brouwerij, met een sfeervol Schenkhuis. Daarbij is Alex nu ook aangesloten! Met z’n drieën zijn Jos, Mark en Alex op dit moment verantwoordelijk voor de bieren van recept tot een vers getapt glas. Met geduld, passie en op modern-ambachtelijke wijze brouwen zij nu voortreffelijke bieren aan de Harnasdreef te Den Hoorn.

Desirée is net begonnen met met haar onderneming Leafs. Zij maakt cakes, maar dan veganistisch en zo veel mogelijk biologisch. Er komt geen dierlijk product aan te pas daardoor zijn alle producten ook geschikt voor mensen met een allergie voor ei of melk. Desirée is te bereiken via e-mail of telefonisch. Kijk ook eens op haar Instagram of Facebook.

‘‘Alles wat we verkopen, maken we zelf volgens eigen receptuur’’, met eigen grondstoffen en onze eigen hoge kwaliteitsnorm. Brood met een hoge voedingswaarde, brood dat we zelf ook eten.

Onze broden hebben van meel tot heerlijk vers brood een doorlooptijd van minimaal 4,5 uur. Dit is de tijd die nodig is om de smaak goed te laten ontwikkelen. Als extra voegen we aan het deeg ook nog natuurlijk desem toe, zo ontstaat er een ‘echte’ broodsmaak. Dat proef je en ruik je, brood dat ruikt en smaakt zoals het hoort!

Ook al ons gebak is zelfgemaakt volgens de Holtkamp traditie! Gebak dat de bakker zelf ook graag op zijn eigen verjaardag op tafel ziet staan.

Een feestelijke taart met bedrijfslogo of thema taart? Uiteraard is dit mogelijk maar wees op tijd! U kunt vooraf bij ons uw bestelling plaatsen, telefonisch of persoonlijk in een van de winkels. Het beste is om een bestelling voor de volgende dag uiterlijk 17:00 uur aan ons door te geven.

De bakker is ook deelnemer van TOGOODTOGO

In het Hof van Delftpark staat het Buurtkippenhok van Firma van Buiten. “De kippen leggen nu een kleine 1000 eieren per week. Normaal hielden we hier een deel van over dat weer in de cateringopdrachten van de Firma werden gebruikt. Maar sinds de uitbraak van het coronavirus is er echt een soort run op de eieren”, vertelt een vrijwilliger.

Delft – “De verkoop loopt nu echt als een tierelier, de eieren gaan bij wijze van spreken nog warm de doosjes in en bijvoorbeeld bij het kastje op de hoek Druivenmuur – Glaskloksingel worden nu zelfs 35 tot 40 doosjes per week verkocht. Dit is opvallend want het kastje hangt niet langs een doorgaande route, maar op een doodlopende locatie waar je niet bij toeval langs komt”. Sommige adressen hebben een tijdelijk karakter. Aan de Henri Dunantlaan staat er standaard een kastje.

De verkoop van de eieren verloopt via zogenaamde kastjes die op verschillende plekken zijn opgehangen in de stad. Delft: Rivierpad 1, Landschapstraat 13, Henri Dunantlaan 99, hoek Glaskloksinge/Druivenmuur en Molen de Roos. Den Hoorn: Boomkwekerij 39 en Lookwatering 21.

Op ons biologisch veebedrijf worden voornamelijk Blaarkoppen gehouden. Dit is een oud-hollands veeras, wat vanwege het kleine aantal dieren ook een bedreigde soort is. We hebben veel land om ons bedrijf liggen, waarvan het grootste deel van Natuurmonumenten is. De melkkoeien en de ossen lopen zo veel mogelijk buiten in de periode dat het gras groeit. Meestal is dat vanaf april tot en met oktober. In de winter is het vaak te nat, dan staan alle koeien op stal.

De biologische zuivel komt van hun koeien en wordt elke drie dagen opgehaald om verwerkt te worden tot heerlijke producten. Het biologisch vlees van onze ossen, (dat zijn gecastreerde stieren), kan je bij hen bestellen via de website: www.hoeverusthoff.nl.  Uiteraard kan je voordat je deze stap neemt, eerst contact opnemen voor meer informatie. Alle contactgegevens zijn op de site te vinden. En momenteel kan je ook via www.dekortsteweg.nl een proefpakket bestellen.

Bij bestellen via de webshop, dient u vooruit te betalen via de webshop of pinnen.

In het plaatsje Maasland, tussen de grote steden Den Haag en Rotterdam, ligt de gemeente Midden Delfland, waar Maasland onderdeel van is. In 1991 is de  huidige boerderij Villa Trajecta gebouwd door de ouders van Henk van Staalduinen. Sinds 2013 runt Henk samen met zijn vrouw Jacqueline, boerin in Midden-Delfland,  het bedrijf aan de Scheeweg.
Er lopen ongeveer 100 koeien in de stal. 55 van deze dames worden dagelijks gemolken, de anderen 45 zijn de jeugd. Zij fokken hun jongvee namelijk zelf op. De koeien worden sinds juli 2018 gemolken door een melkrobot van Lely. Je kunt bij hen terecht voor rauwe melk.
Bijzonder is ook dat je bij hen een kalfje kan adopteren. Je kunt dan meegroeien met het kalfje, het kalf een naam geven en komen knuffelen.

Met zijn mobiele kaasstal doet hij een aantal plaatsen aan. Kaasboer Corné vacumeert uw kazen gratis. Door het luchtdicht verpakken van de kazen, zijn ze 6 tot 8 weken houdbaar. We adviseren om de kazen in een gekoelde ruimte te bewaren.
U krijgt kaaspapier bij de gevacumeerde kazen, waar de kazen in bewaard kunnen worden. Zo geniet u langer van de heerlijke kazen!