Bij melktap ‘Den Doel’ van familie Janse, kunt u nu zelf verse melk tappen. Weet u nog hoe echte (onbewerkte) melk smaakt? U kunt daar een beker melk proeven of vul gelijk uw fles of kan. U kunt bij hen ook een fles kopen.

Waarom rauwe melk?

Zij vinden het belangrijk dat ze een product met passie produceren dat zo uit de natuur komt, onbewerkt is en natuurlijk heerlijk vers en vol smaak is. Normaal wordt de melk van hun koeien opgehaald en verwerkt in de fabriek, zodat deze melk in de supermarkt kan worden verkocht. Maar tijds het proces wat plaatsvindt in de fabriek gaan er helaas te veel vitaminen en mineralen verloren. Zij vinden het daarom als veehouder erg belangrijk dat de consument ook recht heeft op een puur en echt product.

Kom eens langs bij de melktap en ervaar zelf de volle en romige smaak die onze melk heeft!

In de zomer hebben ze ECHTE weidemelk!

Bij Bioduin teelt men biologisch groente en fruit. Men teelt zoveel mogelijk producten zelf, zodat ze niet volledig afhankelijk zijn van groothandels. Misschien weet u het maar ieder seizoen heeft zo z’n zijn eigen groente en fruit.  In de Koudekerke wordt de geoogste groente en fruit verkocht in de winkel van Bioduin. Elke ochtend opnieuw. Zo vlak voor opening worden de producten die goed zijn bij hen geoogst. U kunt er dus altijd verse groenten van het seizoen verwachten. In de winkel kunt u kiezen uit veel verschillende soorten producten, waaronder peulvruchten, bonen, bladgroentes, knolgroentes en (zacht)fruit van eigen erf maar ook producten van collega Bioboeren uit de regio zijn hun toeleverancier en leveren o.a. eieren, aardappels uien maar ook appels en peren> Voor uw fruit en groente moet dus echt bij Bioduin zijn.

Delicatessenwinkel in Middelburg
Aardappelen, groenten en fruit.

Welkom op de website van Slagerij Ab de Visser

Welkom op onze website! Zowel in onze winkel als hier op onze website kun je iets meer van ons verwachten. In onze winkel kun je terecht voor het beste vlees en de lekkerste vleeswaren. Op deze site geven we je een ‘kijkje in onze keuken’ en maak je kennis met onze passie voor het slagersvak. Je zal zien dat we altijd iets meer te bieden hebben.

Bij ons bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Als slagerij worden wij namelijk per jaar gekeurd op onder andere hygiëne en deskundigheid.

Over de slagerij

Na diverse werkgevers begon Jac. de Visser samen met zijn vrouw in 1966 een slagerij in Middelburg Zuid, toen nog een kleine wijk in aanbouw ten zuiden van het kanaal.

Na eerst 2 jaar in een noodwinkel gebivakkeerd te hebben werd in 1968 een winkel geopend in het nieuwe winkelcentrum Welsinge een winkel met voor die tijd een zeer moderne toonbank, eigen werkplaats voor de productie van vleeswaren en maaltijden en uitbeen ruimte.

Door de groei van de wijk en door dat steeds meer Middelburgers maar ook mensen van omliggende dorpen onze winkel wisten te vinden werd na 10 jaar een filiaal betrokken in winkelcentrum Dauwendaele.

De vestiging in Zuid werd na verloop van tijd verkocht zodat mijn vader en ik ons toe konden leggen op de als maar groeiende klanten kring in Dauwendaele waar ik momenteel nog steeds gevestigd ben.

Veel is in die 50 jaar veranderd oa inrichting, medewerkers en assortiment, maar één ding is altijd gebleven, namelijk het willen verkopen en bereiden van zelfgemaakte specialiteiten, eerlijk en lekker vlees.

Vlees dat wij ook graag zelf eten.

Graag tot ziens in de winkel Ab de Visser.

PS. moeilijk om ons te bezoeken? Vraag dan naar onze bezorgservice.

Boerderijzuivelbereiders zijn enthousiaste kaasmakers en zuivelaars op traditionele boerenbedrijven die naast het bedrijven van de veehouderij ook zuivel verwerken. De melk wordt op de boerderij verwerkt tot lekkere producten met een eigen recept. Het kaasmaken is een vak wat vaak van generatie op generatie wordt overgedragen. De verschillende boerderijzuivelbedrijven hebben eigen ideeën maar zoeken elkaar natuurlijk ook op in de “Bond van Boerderijzuivelbereiders” en gezamenlijk zijn er drie keurmerken in de markt met een eigen protocol en controle.

Harry en Heleen Provoost hebben naast hun Landwinkel een fruitbedrijf waar ze appels en peren telen. Heleen kunt u vooral vinden in de Landwinkel en Harry in de boomgaard.

In de Landwinkel verkopen ze fruit van eigen bedrijf (appels en peren) aangevuld met een breed assortiment ambachtelijke boerderij en streekproducten van andere collega’s.

De landwinkel met de boomgaarden (25ha) zijn gelegen op de scheiding van Walcheren en Zuid Beveland. Deze polders zijn nog relatief jong en de laatste is in 1950 ingepolderd. Deze polder kenmerkt zich door de jonge zeeklei en is rijk aan kalk en andere unieke mineralen die onmisbaar zijn voor de groei van fruitbomen en waar natuurlijk heerlijke vruchten van kunnen groeien.

In onze boomgaarden telen wij kersen, appels, peren, pruimen en aardbeien. Deze vruchten worden met zorg geplukt, bewaard en verpakt voor de verkoop.

Naast ons fuitteeltbedrijf hebben wij een Landwinkel waar naast AGF ook de heerlijkste streekproducten verkrijgbaar zijn zoals verschillende soorten jam, vruchtensappen bier, wijn, broodmeel, kaas en nog veel meer.

Melkveehouderij en kaasmaken zijn de belangrijkste takken op het bedrijf van Schellach. Daarom is de helft van onze grond, zo’n 40 hectare, in gebruik als grasland. Daar kunnen de koeien en het jongvee in de zomer buiten lopen en men maait het gras om in de winter te voeren.

Bij Schellach telen ze ook suikerbieten, tarwe, mais en luzerne (een eiwitgewas). De gedroogde luzerne voeren we aan onze koeien.

In hun kaasmakerij verwerken ze dagelijks, zes dagen per week, ruim 1800 liter melk tot 200 kilogram heerlijke Schellachkaas. De kaasmakerij bevindt zich naast de serrestal. Het is er warm en vochtig om de omstandigheden ideaal te laten zijn voor het bereiden van de lekkerste kaas! Ga ook eens bij hen langs voor hun specifieke Zeeuwse knopkaas.

Boerderijwinkel
Kom een kijkje nemen in de boerderijwinkel Pitteperk! Veel van de producten die men verkoopt komen van hun eigen bedrijf en bedrijven in de buurt. Echte Zeeuwse producten dus! De melk van hun koeien wordt op ambachtelijke wijze tot Goudse boerenkaas en diverse kruidenkazen verwerkt.