Honing van de imker. Zij zijn vader en dochter imkers René en Raisa. Ze hebben bijenkasten staan in Nijeveen en omgeving. Daar slingeren en verkopen ze hun eigen honing, met leuk etiket! Meestal hebben zij vanaf mei voorjaarshoning. Vanaf augustus najaarshoning. 100% pure honing van Onze Bijen!

Aan de Dorpsstraat nr 13 te Nijeveen vind je de brood- en banketbakkerij Strijker. Een ambachtelijke bakker die vroeg op staat om zijn klanten van brood en banket te voorzien.
Bakkerij Strijker is een familiebedrijf dat steeds van vader op zoon is overgegaan. De bakkerszaak is al in 1797 gevestigd op de plaats waar je nog steeds je brood en gebak kan halen. Vanaf 15 december 1921 komt de bakkerij in handen van de familie Strijker. Nog steeds wordt de directievoering gedaan door een Strijker, namelijk zoon Henry. De modernisering in de bakkerswereld volgt hij op de voet, waardoor het bedrijf een graag geziene winkel is in Nijeveen.

In deze zelfbedieningswinkel worden diverse producten van de eigen boerderij verkocht, maar ook andere mooie regionale producten. U bent van harte welkom om de producten te komen proeven en te genieten van uw aangekochte producten.

Jan en Baukje Brouwer, jonge melkveehouders in Nijeveen runnen de boerderij aan de Dorpsstraat 89 . Zij zijn ondernemers met een passie voor het vak en besteden veel aandacht aan hun dieren en dat willen zij ook naar de buitenwereld uitstralen. Sinds 1 april 2019 wonen zij op de boerderij aan de Dorpsstraat. Door hun verhaal te vertellen en hun producten te verkopen willen zij de boerderij en alles wat er gebeurt weer dichter bij de maatschappij zetten. Kom langs en ervaar het zelf de passie van Jan en Baukje!

Bij de Melktap aan de Dorpsstraat 89, te Nijeveen verkoopt men naast melk, ook zuivelproducten, eieren, vlees, en een beperkt aanbod aan groente. Voor vlees kunt u er terecht op zaterdag zowel voor hun rundvlees van eigen koeien als voor het varkensvlees van Piggy’s Palace in Bathmen.

Op zaterdag is er ook een mogelijkheid om koeien te bekijken en te aaien/knuffelen.

Ambachtelijk gemaakt ijs en melk van de boer. Er is een terras bij de camping waar je als campinggast maar ook als voorbijganger wat kunt drinken en ijs eten.