De lekkerste eetwinkel van Maastricht

In onze winkel kunt u terecht voor het beste vlees, de lekkerste eigengemaakte vleeswaren en vele andere specialiteiten zoals luxe belegde broodjes en soepen.

U zult zien dat we altijd iets meer te bieden hebben.

Doordat alles uit eigen keuken komt zijn wij onderscheidend. De lekkerste belegde broodjes maken wij omdat wij het beleg, vleeswaren, salades en sauzen zelf maken.

Onder het genot van een lekkere kop koffie kunt u bij ons in de winkel uw broodje nuttigen.

En wat is er gezelliger dan lekker buiten eten met een barbecue binnen handbereik? In het seizoen zijn wij uw barbecue specialist.

Een normaal brood bakken is in principe geen hogere wiskunde. Maar een speltbrood bakken… dat is andere koek. Wat je nodig hebt is bloem, meel, water, desem en zout. En tijd. Veel tijd. Je moet het deeg kneden, veel laten rusten, verdelen, opbollen en platdrukken, laten na rijzen en dan pas bakken. Dat doe je niet in twee uur. Daar trekken we gewoon twee dagen voor uit, omdat we weten dat dit tot de meest optimale resultaten leidt. Omdat we ons vak verstaan en weten dat ambachtelijk gebakken brood het meest gezonde brood is. En nog lekker ook. Bijzonder lekker.

De familie Niesten

Raymond Niesten, is de vijfde generatie uit de familie Niesten op de Poshoof. Hij en zijn vrouw Marloe Spijkers hebben een zoon (Luc) en een dochter (Jill). Zij voeren samen met moeder Maria de maatschap.

Raymond Niesten heeft na zijn opleiding Landbouwtechniek aan de Universiteit Wageningen bij veevoederfabrikant Hendrikx – UTD als bouw- en milieuadviseur gewerkt. Vervolgens is hij werkzaam geweest op diverse landbouwbedrijven. In 2004 is hij maatschapslid geworden van het ouderlijk bedrijf aan de rand van Maastricht waar hij nu met passie de onderneming voert.

Marloe Niesten – Spijkers heeft de studie Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht gevolgd. Daarna heeft zij tot 2007 acht jaar gewerkt als artsenbezoekster bij farmaceut MSD. Sindsdien verricht ze ondersteunende taken op de Poshoof en runt zij sinds 2011 de Lofts van Cour8.

Adriaan de Smaakmaker is al sinds 1985 aan de St. Pieterstraat 36 te vinden. De eerste eigenaar en oprichter van de winkel heette, hoe kan het ook anders, Adriaan. Hij maakte al de overheerlijke Maastrichtse kruidenmosterd, jams, azijnen, vinaigrettes en mayonaises. De bereiding van alle producten vond plaats achter in de winkel, op ambachtelijke wijze met alleen natuurlijke ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen. Zijn opvolgers gingen hiermee door en de winkel kreeg steeds meer naamsbekendheid, zelfs tot in Japan. Ook breidden zij het assortiment flink uit.

De karakteristieke carréboerderij Bemelerhof dateert van 1922. In de weilanden van het toenmalige gemengd bedrijf stonden hoogstam fruitbomen: kersen, pruimen, appels en peren. Eind jaren zestig deed het laagstamfruit zijn intrede; veel bedrijven gingen zich toen specialiseren in specifiek fruit. De Bemelerhof bleef echter breed van opzet.
Ook nu worden nog steeds aardappelen, bieten, granen en maïs geteeld.
Door de jaren heen zijn de fruitsoorten en rassen gigantisch uitgebreid. Het assortiment bestaat momenteel uit zachtfruit zoals aardbeien, frambozen, bessen en bramen, maar ook een groot scala aan boomfruit zoals wel 26 pruimenrassen en 36 verschillende soorten zoete kersen.
Eind jaren ’90 heeft het verwerken van fruit zijn intrede op de Bemelerhof gedaan. Zo worden er momenteel 6 verschillende sappen gemaakt van appels, peren en bessen. Ook wordt er fruitwijn gemaakt en heerlijke authentieke jams.