Heerlijke pompoenen voor in de soep en voor de sier vind je aan Wilsfoort nr.6 te Uden.
Kom lekker rondneuzen en zoeken in ons uitgebreide assortiment pompoenen en kalebassen. Allemaal van eigen kwekerij. Kopen van grote aantallen is geen probleem.

Heerlijke pompoenen voor in de soep en voor de sier vind je aan Wilsfoort nr.6 te Uden.

Aardbeienkwekerij van den Bighelaar is een tuinderij die zich richt op het telen van aardbeien en aardbeien-trayplanten.
In 1991 is het bedrijf opgericht door Frans & Dorethè van den Bighelaar. Het bedrijf produceerde toendertijd kas- en buiten aardbeien. In 1995 is het bedrijf gestopt met het produceren van buiten aardbeien en begonnen met het opkweken van trayplanten. in 1999 heeft het bedrijf de kas uitgebreid met 10.000 m2. In 2007 is het bedrijf uitgebreid met het bedrijf waar momenteel de trayplanten worden opgekweekt. In 2014 heeft het bedrijf de trayplanten verder uitgebreid. Momenteel heeft het bedrijf 40.000 m2 aan trayveld, hierop worden per jaar 1.500.000 trayplanten opgekweekt. Het bedrijf is momenteel bezig met een houtpalletkachel. via deze kachel wordt warmte en stroom op gewekt.
Zij hebben een automaat waar je de lekkerste aardbeien uit kunt zoeken.

PIEPERZ & ZO, lokaal en zo lekker! Bij de familie Van Dun koop je rechtstreek van de boer. Zij verkopen hun producten in een landelijke kapschuur aan de Patersweg 18 te Uden.

Aan de rand van Uden aan de Hooistraat runt stadsboerin Yvonne een groente-, (klein)fruit- en kruidentuin waar abonnees verse producten zo van de plant kunnen komen plukken.
U moet dus abonnementhouder zijn om te kunnen genieten van deze pluktuin.

Aan de Patersweg te Uden woont de de familie Van Sleeuwen. Zij maken yoghurt en hangop van de melk van hun koeien.
Vanuit hun melkveebedrijf verkopen zij hun zuivelproducten, vers van het land, mooier kan het niet.
Op hun bedrijf worden de koeien gemolken door een robot. Zij hebben er 100 koeien zodat de maatvoering is aangepast aan het type koe wat nu op stal loopt: de Holsteiner.

Op stal beschikken de koeien over een zacht ligbed, een borstel waar ze zich kunnen ’toiletteren’ en er is een robot die de vloer schoon houdt. Elke dag ligt er vers voer aan het voerhek waar hun koeien zoveel kunnen eten als ze willen. In het laboratorium wordt de voedingswaarde beoordeeld waardoor de koe  zorgvuldig rantsoen kan worden samengesteld.

In de zomer lopen hun koeien zoveel mogelijk buiten

Het gaat hier om een gesloten bedrijf. Dat betekent dat ze de koeien allemaal zelf opfokken…. Van kalf tot koe.

De product die men verkoopt zijn puur: de melk wordt niet gehomogeniseerd en er wordt niets aan toegevoegd. Wel bevat hun yoghurt gezonde melkcultures die goed zijn voor de darmflora.

Kom……..en ga eens winkelen aan de Patersweg in Uden…. en dan weer naar huis om te gaan genieten van het lekkers dat boeren u te bieden hebben!

Aan de Bosdreef 5A te  Uden, tegen natuurgebied de Maashorst, vind u de Boerderijwinkel De Bosrand. Deze boerderijwinkel is een typisch familiebedrijf. Het bedrijf bestaat uit verschillende bedrijfstakken zoals een melkveehouderij, een imkerij en de boerderijwinkel.
In de boerderijwinkel wordt een grote variëteit aan producten die zowel streek- als seizoensgebonden zijn aangeboden. Je zal hier dus geen sinaasappels vinden of asperges in de winter. Ook zijn er veel verschillende ambachtelijke producten te vinden die bij verschillende boeren en tuinders uit de buurt gehaald worden.
Daarnaast verkopen zij verschillende soorten diervoer voor zowel grote als kleinere dieren.
Sinds een paar jaar verkopen wij ook melk via een melkautomaat bij ons op het erf. Deze is ook op zondag en ’s avonds nog geopend.

De gebroeders Jeffrey en Dorus Heeren zijn telers van biologische portabella’s, witte- en kastanjechampignon. De champignonsteelt vindt in de jaren ’50  hun oorsprong in Uden (Brabant) een van de drie Nederlandse teeltgebieden waar in die jaren bovengrondse paddenstoelenteelt is ontstaan. De broers telen zo schoon en zuiver mogelijk, in eigen ontwikkelde compost en met zelf opgewekte energie. Dankzij de eigen drogerij, gaat geen enkele champignon verloren.

Aan de Delstraat te Uden vind je een verkooppunt met groente. Over het verkooppunt is verder weinig bekend, Ben je er mee bekend, bericht het ons via een tipformulier

Rozemarijn en Thijm is de speciaalzaak voor innerlijke en uiterlijke gezondheid. Zij staan voor gezondheidswinkels met een passie voor natuurproducten. Voor iedereen die, in elke fase van het leven, wel wat extra aanvulling kan gebruiken!