Hier in het prachtige glooiende Twentse landschap. In het mooie Beuningen heeften familie Zanderink, hun koeien lopen. Aan de voet van het Hakenberg en aan de rand van het Lutterzand met zijn meanderende Dinkel. Het gebied is heel bosrijk en weilanden, wat veelal begrenst word met oude houtwallen.
Dit gebied is ontstaan in de ijstijd tussen 238.000 en 126.000 jaar geleden. Een grote ijs gletsjer kwam vanuit Scandinavië hierheen geschoven. Deze stuwde verschillende soorten grond, zoals leem met zich mee. De ijs gletsjer stopte hier, waardoor deze bulten grond achter bleven. Het hoogste punt is het Tankenberg met 85 meter hoog. Deze ligt aaneengesloten aan het Hakenberg. Wat ook kenmerkend is, is dat in de grond verschillende zwerfkeien liggen.Deze stenen zijn in de omgeving overal te vinden. Ook zijn deze stenen gebruikt als markegrenzen. Bij hun is in een houtwal in december 2019, door stichting de Dree Marken, een markesteen gevonden. Dit was van de vroegere grens tussen Beuningen en De Lutte.  Markestenen zijn tussen 1300 en 1500 gelegd.De koeien lopen in kruidig rijke weiden, in dit prachtige Twentse landschap. De grond bevat veel mineralen. Het heeft een goed voedingstoffen- bindend vermogen. Alles wat gegeven word, komt terug.
Er zijn veel verschillende koeien rassen in Nederland. De familie Zanderink heeft tientallen jaren geleden gekozen voor het ras Blonde d’ Aquitaine. Dit is een ras, afkomstig uit Frankrijk en staat bekend om hun geweldige vleeskwaliteit. Meer uitleg en het ontstaan van dit ras, is elders op de site beschreven.

Leo en Yvonne Nijhuis hebben besloten om hun 26 melkkoeien en de 11.000 vleeskuikens in te ruilen voor vleesvee en een nieuwe tak leghennen.Bij het bedrijf ligt 17 hectare grond, voldoende voor de nieuwe biologische leghennen-tak.

Holtweg 4
Beuningen

In deze boerderijwinkel verkopen zij RauwPower kefir, oerkefir, yoghurt, kefir hangop, yoghurt hangop en jus de lait (melkserum met mangosap). Ze bereiden deze producten in de naastgelegen Raw Milk Company zuivelfabriek. U kunt door de grote ramen zien hoe het productieproces in zijn werk gaat. Verder verkopen ze biologische vers- en droogwaren zoals vlees, rauwmelkse kaas, groente, fruit, eieren, thee, chocola, en natuurlijk melk en honing.
Alle RauwPower producten (kefir, yoghurt, kefir hangop, yoghurt hangop en jus de lait) worden in heel Nederland verkocht, maar de rauwe melk is alleen in onze winkel te koop. Deze wordt dus niet geleverd aan andere winkels.

Op dit moment zijn er ongeveer 170 Limousin dieren aanwezig, waarvan 55 moederdieren.
De stierkalveren worden allemaal aangehouden en afgemest op het bedrijf, waarna deze verkocht worden voor de luxere vleesverwerkers.
De vaarskalveren worden aangehouden voor de fokkerij. Voor de eigen verkoop slachten we koeien van gemiddeld 5 jaar, en rose kalveren van een jaar oud. Zomerdag lopen de koeien veel op grond van natuur monumenten, daar is het Limousin ras uitermate geschikt voor. Het veevoer en het stro voor in de potstal komen van eigen teelt.

Seizoensgebonden groente- en fruitproducten
Onze producten In het jaar 2000 zijn we begonnen met het maken van jam, chutney’s  en vruchtensappen voor de verkoop.
Dit gebeurde op kleine schaal in eigen keuken.
We hebben bramen en frambozenstruiken aangeplant en aardbeienplanten op worteldoek gezet.
Later is dit aangevuld met rabarberplanten en verschillende soorten bessenstruiken worden op ambachtelijke wijze vervaardigd van fruit dat bijna allemaal geteeld is in onze eigen boerderijtuin.