Pruimen

Een echte ‘ei-catcher’ deze tot eierautomaat omgebouwde pipowagen. Eieren worden elke ochtend vers geraapt en zijn te koop per doosje of per tray.

Ervaar de smaak van vers fruit! Het geheim van de lekkere aardbeien van de fruitkapel: de aardbeien net een dagje langer laten rijpen en dan direct naar de winkel!!!

Imkerij Happy Bee, gelegen in de gemeente Lopik houdt op een duurzame schaal bijen. Bij hen staat het welzijn van de bij en de natuur centraal.

In Lopikerkapel, tegen Nieuwegein aan hebben Matté en Sandra Eikelenboom een modern melkveebedrijf. Met hun nieuwe energie-neutrale ‘kringloopstal’ hebben de melkkoeien een mooi nieuw huis dat ruimte biedt voor ruim 120 melkkoeien. De koeien worden gemolken met robots en zelfs het voer wordt met een robot aangeveegd.

Er zijn ook een paar geiten om te aaien. Aan de weg staat een bord waar een stalletje is gevestigd: Het eierstalletje van Thomas. Een bord geeft aan wanneer en of er eieren te koop zijn. Daarnaast kunt u er terecht voor wat groenteplantjes.

Het is tevens een educatieboerderij waar men meer te weten komt over het boerenleven en -bedrijf.