Pompoenen en kalebassen

Op zaterdag zijn fietsers van harte welkom in onze bloemrijke theetuin. Geniet van een lekker kopje verse kruidenthee of perensap uit eigen regio met huisgemaakte taart! Op afspraak is het ook mogelijk een hightea te boeken.

Aan de rand van Benschop vlakbij IJsselstein staat ‘aan de stille kant van de weg’ dit leuke stalletje.

In Benschop aan Dorp 141 vind je het verkooppunt van de familie Slingerland. Zij verkopen er eieren, aardappelen en sappen. Lege eierdozen ontvangen zij graag retour voor hergebruik.

In het kraampje worden verse eieren van eigen kippen verkocht (m.u.v. kerstperiode). Het is een vrolijke bonte verzameling aan kippen in de boomgaard, en door al die verschillende rassen en grootte is het ook steeds een verassing wat voor eieren er in het doosje zitten!

In het seizoen zijn er ook plantjes, courgettes, eetbare en sier pompoenen, kalebassen, mooie snijbloemen en meer!

En zijn de eitjes op of staat de kraam er niet? Vraag er gerust naar!

(H)eerlijke boerenkaas, jong belegen, belegen of oud. Diverse soorten kruidenkaas, zoals fenegriek, brandnetel, Italiaans. Gemaakt op de boerderij! Tevens is kaasboerderij Overbeek bekroond leverancier voor het Plus Gijs label.

Tijdens openingstijden staat er een banner aan de weg en hangt er een vlag.

Heeft u de verkoopkar van Boerderij De Haan al gezien? Fiets lekker langs en kies wat uit. De prijslijst hangt erbij en het geld kan in de gleuf van de kar worden gedaan. Loop naar de boerderij aan de overkant bij het monument, daar kunt u ook pinnen.

Er is van alles te koop: eieren, sap, vogelhuisjes, walnoten, tomatenplanten, haardhout en nog veel meer. Lege eierdoosjes ontvangen ze graag voor hergebruik!

Tot snel! En geniet van de omgeving!

In 2017 begint Anita van Zoelen-van der Vlist haar wijnhandel Platano. De focus lag toen op het aanbieden van wijnproeverijen met hapjes. De mensen konden na afloop de geproefde wijnen kopen in het winkeltje in de garage.

Inmiddels is de winkel uitgebreid en professioneler geworden; elke zaterdag komen er klanten om hun favoriete wijnen te kopen.

Het assortiment bestaat uit verschillende wijnen uit verschillende gebieden. Anita is gespecialiseerd in Portugese wijnen en Ports, maar verkoop ook Italiaanse en zelfs Nederlandse wijnen. Het is voor haar de prijs-kwaliteitverhouding die belangrijk is. Zij blijft dan ook continu op zoek naar nieuwe, verrassende wijnen. U vindt bij haar ongetwijfeld een heerlijke wijn bij uw streekproducten. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Ga dan naar haar website.

Bij ARDI-fruit kunt u terecht voor pruimen, appels en peren uit eigen boomgaard. Deze worden planetproof geteeld. De lege eierdoosjes mogen retour voor hergebruik.