StolWEItjes zijn echte Stolwijkse vrije uitloop eieren en van eigen boerderij. Daarnaast kunt u er terecht voor Stolweidekaas, de lekkerste kaas en ook van eigen boerderij! Samen met de gegarandeerde versheid, heeft u een gezond streekproduct.

Boerderijwinkel & theeschenkerij 

De Beijersche schuur is een schuur vol nieuwe mogelijkheden. Zodra je hier binnen stapt zie je de oude balken nog in het zicht zoals het vroeger was.

In de winkel kunt u een heerlijk stuk eigen gemaakte kaas kopen. De grootte hiervan is zelf te bepalen want het wordt op maat gesneden.
De variatie is van jong +/- 6 weken tot overjarig +14 maanden en verschillende kruiden smaken. Daarnaast is er eigen gemaakte jam van biologisch fruit uit eigen tuin. Maar ook scharreleieren uit de buurt en allerlei andere (h)eerlijkheden.

Vanuit de theeschenkerij maken we voor u een kopje thee, koffie of fris. Een versnapering erbij? Op de tafel kaart staat wat verkrijgbaar is. Er is plaats voor ongeveer 25 gasten.

Tijdens onze introductietocht leuk stalletje ontdekt met groentes van het seizoen.
Marja kon een heerlijke bos verse bietjes toevoegen aan haar boodschappentas.

De Bonte Weide is een biologische melkgeitenhouderij in Stolwijk. Mart-Jan en Willy de Jong zijn de trotse eigenaren. In 2011 zijn we met de biologische melkgeitenhouderij gestart. Al vanaf 1999 zijn we uit volle overtuiging biologisch en proberen we dat op alle vlakken vorm te geven. We vonden het jammer dat onze geitenmelk onzichtbaar op de markt kwam. Daarom hebben we een eigen product gemaakt van deze gezonde melk:

Onze Biologische rauwmelkse geitenkefir is bestempeld met het EKO-keurmerk en het biologisch keurmerk. Het product is streng gecontroleerd en voldoet aan de eisen. Samen met jou streven wij naar een gezond leven voor mens en dier.

Groente- en fruitwinkel
Wij verkopen Aardappels(diverse soorten), Groente en Fruit(appels en peren rechtstreeks van de fruitteler) en andere ambachtelijke streekproducten waaronder eigen gemaakte dessertsaus en limonade.

In de zomer verkopen wij overheerlijke eigen geteelde aardbeien, vers van het land. En en uiteraard groenteplanten uit eigen opkweek, een groot deel van de groente die we verkopen telen we ook zelf. In de zomer is er tevens heerlijk ijs verkrijgbaar.

Geitenkaas en producten
Geitenmelk en geitenkaas is populair omdat dit doorgaans beter te verteren is dan koeienmelk. In het boerderijwinkeltje van Tina vind je nog allerlei andere (h)eerlijkheden uit de regio.

Verse koeienmelk uit de melktap.
We hebben het hier over rauwe melk direct van de boerderij. Melk is niet altijd goed te verteren. Rauwe melk is dan een betere optie omdat die melk nog alle enzymen bevatten die het nodig heeft.