Midden in de polder langs de rivier de IJssel ligt onze imkerij. Begonnen met 2 bijenvolken in 2007,  zijn we inmiddels uitgegroeid naar een dertigtal volken met meer dan één miljoen bijen die onze heerlijke honing maken.

Imkerij de Nesse dankt zijn naam aan polder de Nesse, het gebied waar wij samen met onze bijen wonen.

Omdat er in de zomermaanden nagenoeg alleen grasland in de Nesse polder te vinden is, verplaatsen wij gedurende het seizoen de kasten naar diverse plekken in de Krimpenerwaard en omliggende regio. Hierdoor produceren wij veel verschillende soorten honing!

Onze honing is ook te koop op veel verschillende plaatsen in de Krimpenerwaard.

Nieuwe-winkel-Boer-Bas
Op de rand van Krimpen aan den IJssel en Ouderkerk aan den IJssel ligt de boerderij van Boer Bas met een geheel vernieuwde boerderij winkel met een uitgebreid assortiment.

Boer Bas ligt aan een doorgaande fietsroute dwars door de Krimpenerwaard dus kom je fietstas vullen met al het lekkers dat de Krimpenerwaard te bieden heeft.

Ambachtelijke chocolade en patisserie producten
Wanneer u binnenstapt in onze gezellige winkel, gaat er een bijzondere wereld voor u open… Uw zintuigen worden geprikkeld, de geur van versgebakken koekjes dringt uw neus binnen en het bruine goud ligt als zoete verleiding in de vitrines op u te wachten.

Voor als u iets bereleuks of berelekkers zoekt!

Hoeve Linquenda is een veelzijdig veehouderij bedrijf met daarnaast activiteiten in de groene en ecologische dienstverlening,
dat geleid wordt door Ab en Tiny Vonk Noordegraaf- Kaptijn.

Op onze boerderij hebben we Noord Hollander schapen en enkele vleeskoeien. De weilanden waar onze dieren de meeste tijd van het jaar op grazen is voor het grootste gedeelte natuurgebied. In dit gebied staat de weidevogel centraal. Daarnaast krijgen ook andere flora en fauna uitgebreide aandacht, zodat wij bijdragen aan het in stand houden van de biodiversiteit.

Runderen
De runderen grazen op natuurland met respect voor weidevogels en het plantenleven. Het rundvee wordt jong aangekocht en kan in alle rust op natuurlijke manier uitgroeien tot ze op slachtgewicht zijn.
We kopen alleen rundvee aan met de beste vleeseigenschappen. Belgisch blauw staat bekend om het fijne vlees van goede kwaliteit met weinig vet.
Omdat ze in verhouding veel bruikbaar vlees produceren, en weinig vet, kunnen wij u vlees van een goede prijs/kwaliteit verhouding aanbieden.

Schapen
Ditzelfde geldt ook voor de schapen waar wij de lamsvleespakketten van maken. Deze hebben ook de beste vleeseigenschappen omdat wij een Charollais vleeslamvader. Hierdoor groeien de lammeren goed en hebben ze fijn vlees met weinig vet.

Slacht
Als de koeien en schapen op gewicht zijn gaan ze naar de slachterij. Daar wordt eerst het dier en later het vlees gekeurd. Daarna laten we het door een slager verder klein snijden. Hij snijd het op ambachtelijke wijze in porties. Wij pakken het dan zelf in per soort, in zakjes van ongeveer een pond. Wij labelen met stickers zodat u precies weet wat u uit de vriezer haalt.

Vleespakketten
Het rundvlees wordt verdeeld over het aantal bestellingen in pakketten van 10 of 25 kilo. Het lamsvlees wordt verpakt per heel of half schaap. Deze pakketten bevatten ongeveer 8 of 16 kg.
De porties zijn ongeveer per 500 gram verdeeld en gelabeld met stickers waar de soort op staat.

Wij verkopen Lakenvelder vlees van onze eigen boerderij Den Dikken Boom. Onze kudde koeien bestaat enkel en alleen uit Lakenvelder koeien.

De runderen groeien op midden in de natuur van de Krimpenerwaard. De keuze voor Lakenvelder koeien komt voort uit onze liefde voor kwaliteit, natuur en diervriendelijk ondernemen. Onze koeien groeien op in eigen tempo en leven op een zo natuurlijk mogelijke manier. Dit proeft u direct terug in onze producten.

Heeft u interesse in ons vlees? Maak een keuze uit onze prijslijst via de website. Pieta ontvangt uw bestelling graag per email. U hoort spoedig welke voorraad beschikbaar is of wanneer er weer geslacht wordt. U kunt uw vleespakket zelf komen afhalen. Het is het handig om eerst even contact met ons op te nemen, zodat u niet voor een dichte vriezer staat.

Op onze boerderij maken wij Goudse Boerenkaas: een rauwmelkse kaas met een (h)eerlijke smaak zonder kunstmatige toevoegingen!

Verkrijgbaar van smeuïg jong tot pittig oud, kruidenkazen, en volop andere streekproducten.