Jam, sappen, verse producten uit de tuin of boomgaard

Altijd een feestje voor het oog & verrassingen bij het stalletje aan het Westeinde 62. Van uien en appels tot verse eitjes en fruit zo van het land. Kortom heerlijke oogstproducten van het seizoen.

Laat je ook verrassen en neem je eigen (fiets)tas mee en laat de verpakking achter zodat deze hergebruikt kan worden voor een nieuwe inhoud.

Rij je tijdens je fietstochtje door het pittoreske landschap bij Achterbroek? Maak dan zeker even een stop bij de aardbeienautomaat van familie De Gier.

Eten & drinken, rusten & genieten van en met heerlijke streekproducten.

De passie voor brood bakken heeft bij Karin eind 2016 een vlucht genomen. Tijdens haar professionele bakkers opleiding in 2017 is zij nog meer betoverd geraakt door het ambachtelijke proces van het maken van het lekkerste en mooiste brood. Écht brood, vanuit de oorsprong. Teruggaan naar de basis in grondstoffen en vaktechnieken. Met haar eigen desem, handgemaakt, lange rijstijden en bakken op de stenen vloer. Hoe mooi kan het zijn!

Het resultaat… heerlijk geurend en smakelijk brood vol aroma met een lekkere knapperige korst. Brood waar je blij van wordt!

Haar liefde voor dit brood deelt zij graag en daarom bakt ze iedere zaterdag ook brood voor jou. Geïnteresseerd? Stuur haar dan een bericht met jouw e-mailadres of je mobiele nummer en vraag naar de ‘broodnodige’ informatie.

* Je ontvangt een whatsapp (of e-mail) met wat ik zaterdag ga bakken.
Bestellen donderdag tot 22:00 uur
* Bestellen kan d.m.v. beantwoorden van mijn weekbericht. Je ontvangt van mij altijd een bevestiging van je bestelling. Zo niet, reclameer dan even, misschien is er iets niet goed gegaan.
* Zet bij je bestelling als je wilt afhalen bij Kaasboerderij Hoogerwaard, Lageweg 45 in Ouderkerk aan de IJssel. De afhaaltijd is daar zaterdag tussen 15.00 en 16:00 uur en betaal je hier standaard via een betaalverzoek.

Assortiment – een paar voorbeelden
Frans Wit – Meergranen met zaden en pitten – Volkoren gedecoreerd met maanzaad, vlokken of zaden mix – Stokbrood (naturel, bruin, volkoren)
Verder bied ik regelmatig heerlijk gevulde hartige of zoete broden en/of wat lekkers aan zoals kokosbollen, roomboter koekjes, brownies, kanelbullar, fudge, etc.

Het brood wordt gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Het (meestal Franse) bloem en de melen die zij gebruikt zijn zonder toevoegingen. Het tarwe volkorenmeel en rogge volkoren meel en roggebloem is steengemalen en haalt ze bij de molen vandaan (momenteel de Windotter in IJsselstein). Verder gebruikt Karin haar eigen verse desem wat zij zelf onderhoudt. In het brood zit meestal tussen de 20 tot 40% vers desem. Daarnaast gebruikt ze een heel klein beetje (0,2%) gist om het deeg op weg te helpen voordat het de hele nacht de koeling in gaat om lekker verder te fermenteren en nog meer smaak en aroma te ontwikkelen. Daarnaast gebruik ze behalve Perkouws leidingwater tot slot nog gejodeerd zeezout.

Eet smakelijk!

Het Wildhuys – Wild, zó van de jager
Wild. Een puur ingrediënt voor een schitterende maaltijd. Als bewust gezonde keuze, of gewoon omdat het bijzonder en lekker is.

Onze passie voor de natuur, eerlijk én lekker eten komt samen in Het Wildhuys. Hier verkopen wij wild en wildproducten uit de Krimpenerwaard. Lokaal en verantwoord geoogst uit de vrije natuur, lokaal en ambachtelijk verwerkt tot delicatesse en panklaar product. Hoe kort wil je de ketenlijnen hebben?

De nadruk van ons aanbod ligt op producten met wilde gans, die worden bejaagd in het kader van schadebestrijding. Wij leveren graag aan enthousiaste regionale particulieren en horecaprofessionals met smaak. Aan jou dus!

Al het wild wordt panklaar aangeboden, is vacuüm verpakt, gestickerd en diepgevroren.

Op een prachtige plek, midden in de Krimpenerwaard, ligt onze bessentuin. De kleinschalige bessenkwekerij is in 2011 aangeplant op de zure veengrond.

Voor de hoofdteelt van blauwe bessen is deze zure grond onmisbaar. Naast blauwe bessen telen we ook kruisbessen  en verschillende aalbessen. Een deel van de oogst wordt direct aan huis verkocht.

Door deze hele korte keten kopen klanten altijd superverse bessen, dat komt de smaak ten goede. Eet bessen tijdens het bessenseizoen!

Foto’s © De Rode Mus

Hanneke Koek van Perkouwse Grond is de tuinvrouw achter al deze heerlijke groentes, fruit en oogstproducten.

Zij is te vinden op vele oogstmarkten in de regio van de Krimpenerwaard of voor bezoek aanmelden via Facebook.