Jam, sappen, verse producten uit de tuin of boomgaard

Echte boerenkaas, gemaakt van ongepasteuriseerde melk. Pas dan mag je het boerenkaas noemen.

Vanuit het winkeltje kan je door de grote ramen zien hoe deze kaas gemaakt wordt en ligt te rijpen op de planken. In het winkeltje vind je naast allerlei soorten kaas van jong tot oud en met kruiden nog andere lekkere producten uit de regio. Ga zeker eens langs!

Eieren, prei, courgette, kroten, bramen, kool, komkommer, augurk, bonen, peultjes, pruimen, druiven

Door de coronacrisis kon Peet Hoogendoorn in het voorjaar 2020 niet meer terecht op de regionale markten. Zodoende is hij zijn kaaswinkeltje begonnen tussen Bergambacht en Schoonhoven.

Je kunt in het winkeltje terecht voor allerlei heerlijke en eerlijke kazen uit de regio en verse eieren.

Gelegen aan de mooie Hollandsche IJssel geliefd bij vele fietsers uit en buiten de regio. Bij bushalte Lageweg aan de  IJsseldijk Noord 273 in Ouderkerk aan de IJssel. Op de hoek van buurtschap Lageweg, staat mijn kleine kraampje met biologische eieren ( gekoeld) en diverse biologisch geteelde groenten of fruit uit eigen moestuin.
Fiets eens langs en stop daarna bijvoorbeeld bij Imkerij de Nesse, op IJsseldijk Noord 251 en Kaasboerdrij Hoogerwaard, op Lageweg 45. Die beide op loop en fiets afstand liggen.

Wat een leuke plek deze plukmoestuin aan de doorgaande weg tussen Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk. Nelleke is de enthousiaste tuinvrouw waar ook de bijen volop aan het werk zijn om bloemen en groente te bestuiven.

Een delicatessewinkel in het centrum van Lekkerkerk. Je kijkt je ogen uit zoveel lekkers is hier te vinden uit binnen- en buitenland en ook uit eigen regio. Een bezoekje meer dan waard.

Dit échte familiebedrijf een ambachtelijke slagerij op het dorp wordt gerund door Martin en Angelique. Zij staan voor kwaliteit en vakmanschap met een eigen worstenmakerij.

Midden in het centrum van Lekkerkerk vind je deze winkel met terrasje en een schepijs loket.  Van gebak tot brood tot een lekker kopje koffie of thee en vers belegde broodjes.  Precies op de fietsroute van en naar het fietspontje.

Je vindt (én ruikt) deze bakkerij op de hoek van het Raadhuisplein midden in het centrum van Lekkerkerk aan de fietsroute naar het fietspontje. Een gezellige winkel; nog een écht familiebedrijf waar dagelijks met veel passie en liefde heerlijk brood en banket producten worden gemaakt.