De geschiedenis van ons bedrijf begint in 1912, toen werd er een boerderij gebouwd voor de opa van Ellen. Jacobus van der Poel begon op de huidige locatie met een koeienstal en kaasmakerij.
In 1956 werd deze boerderij voortgezet door Jaap en Winy van der Poel. Zij hebben hier jaren hun energie in gestoken en een boerderij opgezet die met de vernieuwingen mee ging. Zo worden de koeien sinds 1975 in een ligboxenstal gehuisvest.

Ook de kaasmakerij ging met de tijd mee. Sinds 1964 word er al één maal per dag kaas gemaakt, dit was heel bijzonder toen de koeling van de melk nog niet zo vanzelfsprekend was.

Sinds 1993 is Paul erbij gekomen in het bedrijf. Hij had een melkveebedrijf in Amstelveen en trouwde toen met Ellen. Omdat Oud Ade en omgeving meer agrarisch gericht was, worden sindsdien de koeien daar gemolken en wordt het land in Amstelveen vooral gebruikt om schapen en jongvee te weiden.

Sinds 2004 zijn we een nieuwe uitdaging gestart. Toen is Ellen begonnen met een boerderijwinkel aan de Nesserlaan in Amstelveen. Totaal anders dan je gewend bent sta je nu een dag met allerlei verschillende mensen te kletsen, die allemaal graag een eerlijk product komen kopen. En het mooie is dat we dat product nog zelf gemaakt hebben ook!

Een geweldig leuke afwisseling van het dagelijkse boerderijleven.

Rotteveel Boerenkaas is een in Rijpwetering gevestigd melkveebedrijf. Dagelijks bereiden wij op ambachtelijke wijze Echte Boerenkaas van de rauwe (weide)melk van onze koeien.
Onze Boerenkaas is veelvuldig bekroond tijdens de landelijke Cum Laude zuivelwedstrijden.

Naast kaas kunt u nu ook verse, rauwe, melk kopen. Ook verkopen zij Eigenijs van Wagenaar (gemaakt van onze verse weidemelk) en de (h)eerlijke producten van Oma Appel’s Lekkernijen.

Op Hoeve Waterrijk wordt door familie Van der Poel al drie generaties lang kaas gemaakt. Met liefde en geduld. Op de ambachtelijke, traditionele manier. Het gezin van Hugo en Marije woont nu op de boerderij met hun kinderen Anna, Menno en Lucas.

Hoeve waterrijk staat op een 70 ha groot eiland temidden van de Kagerplassen. Traditie getrouw gaat het transport met de roeiboot, maar tegenwoordig ook veel per veerpont.

Landwinkel Castelijn ligt aan de Wetering. Wanneer u de brug over ‘de Rip’ oversteekt en de oprijlaan afrijdt, ziet u direct links op het erf de Landwinkel al. Rechts bevinden zich de stallen waarin zo’n 75 melkkoeien en 35 stuks jongvee staan. Landwinkel Castelijn staat bekend vanwege de lekkere kleine kaasjes. Ze verkopen streekproducten, vlees en zijn zuivelboerderij