Midden in t dorpje ’t Goy is een gezellig terras. Hier kan je terecht voor een lekker kopje koffie of een potje thee. Natuurlijk hebben ze er iets lekkers bij. Ook verkrijgbaar bij hen is heerlijk ambachtelijk schepijs en softijs

Goy’s Genieten is vooral een plek waar je je je kunt laten inspireren tot een gezonde leefstijl. Alles wat verkocht wordt gebruiken ze ook in de inspiratiekeuken op deze locatie en wanneer het weer mag is ook de keuken uiteraard weer geopend voor proeverijen en workshops!

U vindt bij hen puur en onbewerkte groenten en fruit.
Verder kan je er terecht voor leuke workshops en kookdemo’s, lekkere en gezonde versnaperingen en een goed glas wijn op zijn tijd en een professionele begeleiding om voor jou persoonlijk te bekijken wat voeding met je doet.

Wilt u een keer makkelijk eten, kom dan langs voor een heerlijke gemakzak.

Cornelis Uijttewaal runt samen met zijn gezin een fruitteeltbedrijf in ’t Goy, onderdeel van de gemeente Houten, in de mooie, vruchtbare Kromme Rijnstreek.

Zij telen appels en peren onder het Planet Proof keurmerk. Dat betekent dat ze voldoen aan strenge eisen op het gebied van arbeid, broeikasgassen, bemesting, afval, verpakkingen, energie en watergebruik.

Cornelis bemest zijn fruitbomen voor het grootste gedeelte met dierlijke mest en een klein beetje kunstmest. Ook spuiwater wordt gebruikt als meststof. Spuiwater is een reststof, afkomstig uit de varkenshouderij. In die sector wordt de lucht uit de stal gespoeld, om schone lucht te krijgen. Het water, waar deze lucht in ‘gewassen’ is, noemt men spuiwater. Een restproduct van een lokale varkenshouder is voor hen een waardevolle meststof. Zo vormen ze als boeren samen kringlopen, en benutten ze de vrijgekomen mineralen zo optimaal mogelijk.

Bij Uijttewaal teelt men Bewust! Daarbij maakt men gebruik van zonnepanelen, waarmee ze zo’n 75% van hun energieverbruik zelf opwekken. De overige energie die zij afnemen, is groene energie.

Op hun terrein staal een kraam waar langskomende bezoekers hun producten kunnen kopen.

De zussen Rosita en Mariëtte staan met liefde en trots achter hun mooie Fruitkraam! Zij gaan voor kwaliteit. Zij verkopen de beste (lokale) producten aan hun klanten. Ze hopen u dan ook te zien bij hen aan de kraam zodat ook u van hun fruit kan genieten! Zij staan met hun kraam aan de Wickenburgseweg vanaf 1 mei t/m 17 juli op de zaterdag

Stalletje langs de weg met appels, peren en walnoten

Dit leuke stalletje van de kinderen van Sandra en André biedt van eind augustus tot en met mei een divers aanbod aan appels en peren uit eigen boomgaard.

Maar er zijn ook sappen te koop en soms is er aanbod van walnoten en aardappels.

Trek in kakelverse eieren of fruit uit het seizoen, zonder nonsens? Kom dan eens langs bij hun stalletje aan de Wickenburghseweg 7, in ’t Goy.

Verder kunt u er terecht voor kersen, appels, peren, aardbeien, pruimen, sperziebonen, en komkommers.  Geteeld op kleine schaal,  voornamelijk voor verkoop aan huis.

In onze Landwinkel kunt u niet alleen terecht voor verse groenten, fruit en aardappelen, maar ook voor originele pakketten en cadeaumanden met producten uit de streek. Deze kunt u geheel naar eigen wens samenstellen. Zo is er voor iedere gelegenheid en binnen ieder budget een streekpakket!