In de hooiberg met automaat vindt u bij Bioboerderij Miltenburg diverse zuivelproducten, zoals: Yoghurt in diverse smaken, drinkyoghurt, kefir, hangop en natuurlijk kunt u verse biologische volle melk hier kopen. Hun biologische kaas is hier ook verkrijgbaar in maar liefst acht verschillende smaken! En er zijn feestelijk verpakte cadeaupakketjes voor elke gelegenheid te vinden.

Hier kun je terecht voor groentes, kruiden, eieren van eigen kippen en wat de grond verder in het seizoen voortbrengt.

Ons Dorpje Overeind is een open dorpje en toegankelijk voor iedereen, voel je welkom. Diverse mensen en kinderen leven hier samen en zorgen goed voor elkaar, de natuur en de aarde. Ze verkopen: Verse eieren, stekjes, groente, fruit, potjes van Schalkwijkse klei, tasjes. Alles van het eigen erf.

Welkom bij Barista de Dominee voor eerlijke kwaliteitskoffie, thee en heerlijke taarten. Men werkt nauw samen met aanbieders vanuit de regio met hun producten. Ook bieden ze leuke cadeauartikelen met koffie en thee maar ook voor kaarsen en kaartjes kan je bij hen terecht.

Zachtfruit Schalkwijk is een innovatief familiebedrijf. Anton van Garderen startte het bedrijf in 1981 met 4 hectare grond. Inmiddels kunnen is dat uitgegroeid over 36 hectare grond waar vooral rode bessen worden geteeld. Naast de rode bes telen zij ook bramen. Dit doen wij op verschillende locaties die verspreidt zijn over Schalkwijk (Utrecht). Bij Zachtfruit Schalkwijk staat een vakkundig team dat gespecialiseerd is in het koelen en sorteren van zachtfruit. Niet alleen wat van eigen land komt, maar ook dat door derden wordt aangeleverd. Op het bedrijf in Schalkwijk verpakken en sorteren zij jaarrond zachtfruit. Zij telen meerdere rassen rode bessen. Door moderne bewaartechnieken kunnen zij rode bessen bewaren t/m april. Rode bessen worden geoogst in de periode van juni t/m augustus. De bramen worden geoogst in de periode van augustus t/m oktober.

Brouwerij Hommeles is voortgekomen uit het Houtens Brouw Collectief, bestaande uit Jan Ausems, Jos Eberson en Kees Volkers. Sinds 2012 brouwen zij bier voor de markt onder de naam Hommeles, een speelse verwijzing naar Humulus, de Latijnse naam voor Hop.

Hommeles-bieren worden naar eigen recept gebrouwen en beproefd in kleine ketels. Dit doen zij op verschillende plaatsen in de streek, waar bezoekers kunnen zien hoe bier wordt gebrouwen. Voor de grote brouwsels maken ze gebruik van de brouwinstallaties van brouwerijen elders in Nederland, waaronder De Loonbrouwerij in het Utrechtse Cothen, en van Huttenkloas in het Overijsselse Albergen.

Midden in een unieke hoogstam kersenboomgaard bij Houten, aan het Amsterdam-Rijnkanaal op het Eiland van Schalkwijk, is Eethuis Ster in de Kersentuin gelegen. Binnen handbereik van maar liefst vijf forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Eethuis Ster in de Kersentuin is de plek voor een welverdiende koffie met gebak tijdens een mooie fietstocht, voor een wrap to go, maar ook voor een sfeervol (afhaal)diner, een uitgebreid buffet, een BBQ of een heerlijke high tea met familie of vriend(inn)en. Eethuis Ster geeft ook kookworkshops.

Hanke Schoor is gepassioneerd ondernemer en houdt van lokaal. Ze bakt graag het lekkerste gebak voor fietsers en wandelaars. Alles wordt er zelf gemaakt met (zoveel mogelijk) biologische ingrediënten uit de streek. In het seizoen verkopen ze heerlijke kersen uit eigen boomgaard. Momenteel verkoopt ze ook perencider van peren uit Schalkwijk met en zonder alcohol.

Elke vrijdag of zaterdag kan er een 3 gangen diner worden opgehaald in Schalkwijk of in overleg worden bezorgd. Vegetarisch of met vlees.

Savta® betekent ‘oma’ in het Hebreeuws. Het is namelijk een oud recept van de  moeder van de eigenaar.

Ze besloten Savta® op de markt te brengen nadat zijn zoon Itamar omgekomen was op de MH17-vlucht. Hij was 26 jaar oud en studeerde International Business in Australië. Hij was een gedreven verkoper. In zijn herinnering hebben wij ‘Itamars Cooking Company’ opgericht.

Ambachtelijk product
Savta spread bestaat uit aubergine, paprika en knoflook in een mix van verschillende kruiden. Savta® is meer dan alleen een spread, het is een smaakmaker die je bij verschillende gerechten kan gebruiken. Het product wordt op een ambachtelijke wijze in Schalkwijk (bij Houten) gemaakt.

Het is heel lekker bij een borrel, op een toastje, stokbrood of pita broodje om te dippen. Ideaal als een smaakmaker op je sandwich, vlees, vis, salade, pasta etc.. Savta® wordt over het algemeen op kamertemperatuur geserveerd, maar kan ook opgewarmd worden. Verkrijgbaar bij de SPAR in Schalkwijk, in de webshop en op afspraak.

Langs het Overeind 34 in Schalkwijk kun je scharreleieren kopen. Het karretje is een oud konijnenhok waar je de eieren zelf kan uitzoeken en contant betalen.

Stalletje met appels en eieren en mogelijk andere seizoensgebonden producten uit eigen tuin en zelfgemaakte boerderijyoghurt