Hier kun je terecht voor groentes, kruiden, eieren van eigen kippen en wat de grond verder in het seizoen voortbrengt.

Ons Dorpje Overeind is een open dorpje en toegankelijk voor iedereen, voel je welkom. Diverse mensen en kinderen leven hier samen en zorgen goed voor elkaar, de natuur en de aarde. Ze verkopen: Verse eieren, stekjes, groente, fruit, potjes van Schalkwijkse klei, tasjes. Alles van het eigen erf.

Welkom bij Barista de Dominee voor eerlijke kwaliteitskoffie, thee en heerlijke taarten. Men werkt nauw samen met aanbieders vanuit de regio met hun producten. Ook bieden ze leuke cadeauartikelen met koffie en thee maar ook voor kaarsen en kaartjes kan je bij hen terecht.

Wij zijn Lekkers van Sjem! en maken echte Houtense confituur, marmelades, chutneys, chilisaus en siropen. Met biologische ingrediënten en zonder kleur- en smaakstoffen, zodat de fruitsmaken de boventoon voeren: je proeft wat in het potje/flesje zit. Een groot deel van ons fruit verbouwen wij zelf, daarom hebben wij een wisselend aanbod afhankelijk van het seizoen en zolang de voorraad strekt. Lekkers van Sjem! is te koop bij “Bij ons in de keuken” in Houten.

Midden in t dorpje ’t Goy is een gezellig terras. Hier kan je terecht voor een lekker kopje koffie of een potje thee. Natuurlijk hebben ze er iets lekkers bij. Ook verkrijgbaar bij hen is heerlijk ambachtelijk schepijs en softijs

Op fruitboerderij Oosterom’s zomerfruit ‘t Zomerkoninkje in Tull en ’t Waal telen ze heerlijk zomerfruit zoals aardbeien, kersen, frambozen, bessen, pruimen en bramen maar ook appels en peren. Het bedrijf ligt tussen Nieuwegein en Houten en vlak aan de Lek. In de omgeving liggen prachtige fietsroutes en diverse forten die u kan bezoeken. In de Farmer’s market verkoopt men het zelf gekweekt en geoogst fruit en diverse groentes en producten uit de streek.

Ben je in de buurt, kom dan ook gerust bij de Damherten kijken en neem een kopje koffie/thee of sap en terwijl u van het uitzicht geniet. Wilt u een rondleiding op ons bedrijf vraag ernaar in de Farmer’s Market.

Goy’s Genieten is vooral een plek waar je je je kunt laten inspireren tot een gezonde leefstijl. Alles wat verkocht wordt gebruiken ze ook in de inspiratiekeuken op deze locatie en wanneer het weer mag is ook de keuken uiteraard weer geopend voor proeverijen en workshops!

U vindt bij hen puur en onbewerkte groenten en fruit.
Verder kan je er terecht voor leuke workshops en kookdemo’s, lekkere en gezonde versnaperingen en een goed glas wijn op zijn tijd en een professionele begeleiding om voor jou persoonlijk te bekijken wat voeding met je doet.

Wilt u een keer makkelijk eten, kom dan langs voor een heerlijke gemakzak.

Cornelis Uijttewaal runt samen met zijn gezin een fruitteeltbedrijf in ’t Goy, onderdeel van de gemeente Houten, in de mooie, vruchtbare Kromme Rijnstreek.

Zij telen appels en peren onder het Planet Proof keurmerk. Dat betekent dat ze voldoen aan strenge eisen op het gebied van arbeid, broeikasgassen, bemesting, afval, verpakkingen, energie en watergebruik.

Cornelis bemest zijn fruitbomen voor het grootste gedeelte met dierlijke mest en een klein beetje kunstmest. Ook spuiwater wordt gebruikt als meststof. Spuiwater is een reststof, afkomstig uit de varkenshouderij. In die sector wordt de lucht uit de stal gespoeld, om schone lucht te krijgen. Het water, waar deze lucht in ‘gewassen’ is, noemt men spuiwater. Een restproduct van een lokale varkenshouder is voor hen een waardevolle meststof. Zo vormen ze als boeren samen kringlopen, en benutten ze de vrijgekomen mineralen zo optimaal mogelijk.

Bij Uijttewaal teelt men Bewust! Daarbij maakt men gebruik van zonnepanelen, waarmee ze zo’n 75% van hun energieverbruik zelf opwekken. De overige energie die zij afnemen, is groene energie.

Op hun terrein staal een kraam waar langskomende bezoekers hun producten kunnen kopen.

Zachtfruit Schalkwijk is een innovatief familiebedrijf. Anton van Garderen startte het bedrijf in 1981 met 4 hectare grond. Inmiddels kunnen is dat uitgegroeid over 36 hectare grond waar vooral rode bessen worden geteeld. Naast de rode bes telen zij ook bramen. Dit doen wij op verschillende locaties die verspreidt zijn over Schalkwijk (Utrecht). Bij Zachtfruit Schalkwijk staat een vakkundig team dat gespecialiseerd is in het koelen en sorteren van zachtfruit. Niet alleen wat van eigen land komt, maar ook dat door derden wordt aangeleverd. Op het bedrijf in Schalkwijk verpakken en sorteren zij jaarrond zachtfruit. Zij telen meerdere rassen rode bessen. Door moderne bewaartechnieken kunnen zij rode bessen bewaren t/m april. Rode bessen worden geoogst in de periode van juni t/m augustus. De bramen worden geoogst in de periode van augustus t/m oktober.

De zussen Rosita en Mariëtte staan met liefde en trots achter hun mooie Fruitkraam! Zij gaan voor kwaliteit. Zij verkopen de beste (lokale) producten aan hun klanten. Ze hopen u dan ook te zien bij hen aan de kraam zodat ook u van hun fruit kan genieten! Zij staan met hun kraam aan de Wickenburgseweg vanaf 1 mei t/m 17 juli op de zaterdag