De varkens lopen het gehele jaar buiten in de tuin of op andere plekken. Hier kunnen ze worden ingezet om nuttig werk te verrichten. Ze eten bijvoorbeeld onkruid met wortel en al op, creëren nieuwe open plekken in een bos/boomgaard wat ten goede komt aan de biodiversiteit of eten de restanten van een oogst op. Maar de varkens kunnen ook bij particulieren in de achtertuin staan als gezelschapsdier. Vraag eens naar de mogelijkheden. En naar hun inziens doen de varkens wat een varken graag doet, lekker wroeten in de grond.

Ze hebben de gehele levensloop van devarkens in eigen beheer. Op dit moment is er nog geen ruimte om een eigen beer (mannetjes varken) te hebben rondlopen. Om het varken te laten dekken gaan ze opzoek naar een geschikte beer in de buurt.

De weefselkweek en beworteling van bloembollen, de productie van vitro plantjes en miniknollen van aardappelen en het verrichten van werkzaamheden en diensten welke verband houden met de vermeerdering van plantaardig teeltmateriaal door middel van in vitro technieken.

De verkoop van bessen, sap en jam gaat via een automaat die elke dag open is. In het bessenseizoen, van half juli tot en met september.
De automaat is gekoeld en geeft wisselgeld terug, betalen met papiergeld is mogelijk (niet met een 50 euro biljet).