Naast de schuur staat een bolderkar waar de komkommer in liggen. De komkommers kosten € 0,50. Eind juli 3 weken geen komkommers ivm teeltwissel.

De melk voor Klaver kazen wordt uiterst zorgvuldig geselecteerd. Alleen de melk die voldoet aan de hedendaagse strenge eisen wordt in hun eigen kaasmakerij in Winkel tot zuivelproduct verwerkt. Bovendien werkt Klaverkaas met betrouwbare en vaste leveranciers. De productie van de kazen geschiedt volgens de normen van deze tijd. Het persen, het kruiden en het koelen gebeurt met de modernste technieken.

Geboorte
De koeien bij de Wieringer worden geboren op hun de boerderij aan de Hippolytushoeverkruisweg en gaan na twee weken naar hun jongveelocatie op de Haukes in Westerland. Dit is op drie kilometer afstand van hun boerderij. Op de Haukes worden de kalfjes verzorgd door boer Jan-Pieter. De koeien komen weer terug als ze hun eerste kalfje krijgen.

Melken
Op de boerderij bevinden zich ongeveer 100 melkkoeien. De koeien worden twee keer per dag gemolken in de melkput. Vanaf halverwege april tot laat in de herfst (afhankelijk van de weersomstandigheden) lopen de koeien buiten in de weilanden om onze boerderij heen. In de winter staan ze op stal en kunnen ze rusten op matrassen of waterbedden die speciaal ontworpen zijn voor koeien. Ook kunnen zij gebruik van een automatische borstel waarmee zij zich lekker kunnen kriebelen.

Voer
Het overgrote deel van het voer voor de koeien, wordt op Wieringen geteeld. Halverwege mei wordt het eerste gras gemaaid, gedroogd en ingekuild. Afhankelijk van de weersomstandigheden herhaalt dit proces zich elke vijf weken gedurende de zomerperiode. De mais wordt begin oktober ingekuild.

De varkens lopen het gehele jaar buiten in de tuin of op andere plekken. Hier kunnen ze worden ingezet om nuttig werk te verrichten. Ze eten bijvoorbeeld onkruid met wortel en al op, creëren nieuwe open plekken in een bos/boomgaard wat ten goede komt aan de biodiversiteit of eten de restanten van een oogst op. Maar de varkens kunnen ook bij particulieren in de achtertuin staan als gezelschapsdier. Vraag eens naar de mogelijkheden. En naar hun inziens doen de varkens wat een varken graag doet, lekker wroeten in de grond.

Ze hebben de gehele levensloop van devarkens in eigen beheer. Op dit moment is er nog geen ruimte om een eigen beer (mannetjes varken) te hebben rondlopen. Om het varken te laten dekken gaan ze opzoek naar een geschikte beer in de buurt.

De weefselkweek en beworteling van bloembollen, de productie van vitro plantjes en miniknollen van aardappelen en het verrichten van werkzaamheden en diensten welke verband houden met de vermeerdering van plantaardig teeltmateriaal door middel van in vitro technieken.

Aan de Hoefje 25, te Nieuwe Niedorp, wapperen de vlaggen aan het stalletje van Jan en Trudy Koster. Bij hun huis staat een kar met onbespoten groente. Jan verbouwt het in de tuin van de buren en op zijn moestuin. Een vriendelijk gesprek met de stalletjeshouder geeft de indruk dat hij serieus aan het ’tuinen’ is. Behalve van de slak, daar houdt hij niet van. Fiets er eens langs en kijk wat Jan er te koop heeft. Het zijn seizoengebonden groente. Dus in de wintermaanden is er niets. Betalen doe je in de brievenbus van hun huis.

Pluimvee- en Bloemteeltbedrijf Vroone, is een klein familiebedrijf met vleeskuikens, kipproducten uit eigen winkel. In het voorjaar verkoopt men perkgoed welke is geteeld op hun eigen bedrijf. Ook voor een mooie snijbloem kunt u ben terecht. Pluimvee- en Bloemteeltbedrijf Vroone is gelegen in buitengebied van Anna Paulowna (Gemeente Hollands Kroon)

U kunt er ook een bezoek brengen. De zichtstal is er op ingericht om te laten zien hoe hun kippen er bij lopen. Er wordt ook de nodige uitleg bij gegeven.

Belevingscentrum Veldzicht Hoeve bestaat uit een energieneutraal, duurzaam melkveebedrijf, een Beemster Kaas- en Boerderijwinkel en een geweldige accommodatie die bijzonder geschikt is voor vergaderingen, seminars, cursussen, workshops en meer.

Joep, Constance, Lenthe en Gijs Veldman runnen een echt familiebedrijf, opgericht in 1965. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een duurzaam melkveebedrijf met meer dan 100 melkkoeien die door een robot worden gemolken. Van deze melk wordt Beemster Kaas gemaakt.

Koninklijke hofleverancier Cono is de groenste kaasmakerij ter wereld en wij zijn trots deel te nemen in deze coöperatie. Wij nemen deel aan het duurzaamheidsprogramma van Cono en staan daarmee voor dierwelzijn en kwaliteit.

De allerlekkerste knoflook komt uit Nederland: uit Slootdorp. Al sinds 1986 teelt de familie Biesheuvel verse Noord-Hollandse knoflook. Niet die gedroogde bolletjes in een netje. Nee, verse sappige witte bollen met een mooie groene stengel. Fris en pittig van smaak, een veelzijdige smaakmaker die ook nog eens super gezond is!

De ZeeVerse Vismarkt is een markt waar consumenten rechtstreeks, dus zonder tussenhandel, de vangsten van Wieringer vissers kunnen kopen. Bij de ZeeVerse Vismarkt staat de consument centraal. Onze aanvoerders luisteren naar de wensen van de marktbezoekers en leveren vis van hoge kwaliteit.