Toen de lokale ondernemers ongeveer 3 jaar geleden in het dorp Haarsteeg hun deuren sloten, zagen Sjaak en Sjan een kans om hun droom in vervulling te laten gaan. Een eigen onderneming aan huis. Nadat alle plannen goedgekeurd waren, gingen de deuren op maandag 25 januari 2017 open. Klanten komen met veel plezier naar de winkel toe, kiezen hun eigen producten en zo wordt er van elke winkelgelegenheid een feestje gemaakt.

Bij de familie Timmermans aan de Inlaagdijk nr 27 te Haarsteeg kunt u terecht voor appels, appelmoes, peren, vijgen en vijgenjam

In 1998 zijn is men thuis in het Brabantse Haarsteeg begonnen met het zaaien van hun eerste aspergeplanten. Daar hebben ze hun asperges letterlijk groot zien worden. In 1999 zijn er de éénjarige planten uitgeplant. Het was een bijzonder moment toen men in 2000 de eerste oogst kon steken van hun gewassen!

Sinds 2013 is Van Son Asperges in Haarsteeg een ‘Gecertificeerd Bijvriendelijke Asperge Teler’ geworden. Lees meer over het ‘Bijvriendelijk telen certificaat’.
Eén van de aanpassingen die zij hebben gedaan om bijvriendelijk hun asperges te telen is dat ze de randen rond de akkers hebben ingezaaid met speciale bloemenmengsels. Deze wilde bloemen zorgen voor diversiteit aan nectar en stuifmeel voor vlinders en bijen.