Blauwe bessen

Kiemkracht 64 wil een actieve bijdrage leveren aan bewustwording en een nieuw perspectief bieden op voedselvoorziening en landschapsinrichting. Daarbij wil zij samenwerken met de aarde, haar ondersteunen bij haar herstel en leren van de onvoorstelbare intelligentie die alle processen in de natuur – en dus ook in onszelf! – aanstuurt.

Op zaterdag in het seizoen is het terras open. Kom onze heerlijke, vers van het land, biologische vegetarische en vegan gerechten proeven of een heerlijk stukje ambachtelijk gebak. De tuin is weer open voor onze bezoekers:  wandel door de moestuin, het voedselbos en de kruidentuin om te zien waar je voedsel vandaan komt.

In het seizoen zijn er meestal groenten te koop in de winkel en plantjes en compost. Er is ook een webshop met kruiden, jam, zeep etc.

Bij boerderijwinkel Föllings aan de Hatertseweg 37 in Malden staat een gekoelde automaat waar in het seizoen 24 uur per dag/7 dagen per week verse aardbeien van eigen land te koop zijn.
Door de rechtstreekse verkoop aan de consument wordt geprobeerd op deze wijze een impuls te geven. De verkoop heeft een duidelijk positief effect op de milieubelasting en past uitstekend in het streven van Föllings om maatschappelijk verantwoord te ondernemen zonder enige milieuschade. Daarnaast is de consument gegarandeerd van een eerlijke, verse en lekkere aardbei. Iedere morgen worden de aardbeien vers van eigen land in de automaat gezet. Zonodig worden ze gedurende de dag aangevuld.
Door middel van de pijltjestoets kan men de trommel laten draaien zodat men een keuze kan maken welk doosje aardbeien men wil. De bovenste 6 schijven zijn klasse I aardbeien en de onderste 3 schijven zijn klasse II aardbeien oftewel de kleinere aardbeien. Vervolgens doet men muntgeld in de automaat, dit hoeft niet gepast te zijn, de automaat geeft geld terug. Daarna kunt u een schuifje opzij duwen en het doosje aardbeien eruit halen. Vergeet niet het wisselgeld eruit te pakken. Indien u nog een doosje wil hebben, kunt u de handeling opnieuw uitvoeren.
U bent van harte welkom aan de Hatertseweg 37 in Malden (boerderij in de laatste bocht).
Er is ook hooi, stro en zelfgemaakte jam te koop.

In de boerderijwinkel Harm’s Hoeve verkopen zij producten afkomstig van hun eigen boerderij, zoals rund- en varkensvlees en eieren. Hun producten zijn ook online te bestellen, klik hier voor hun bestellijst.

Bij het Harm’s Hoeve vlees staat het dierenwelzijn voorop. De koeien worden voornamelijk gevoerd met gras, hooi en brokken. Soms worden ze extra verwend met bierbostel. Dit is het restproduct van het bier dat gebrouwen wordt door De Brouwtoren, een kleine brouwerij uit Nijmegen. De varkens worden voornamelijk gevoerd met brokken of reststromen als fruit, groente en brood uit onze lunchroom.

Naast hun eigen producten verkoopt men ook lokale producten (fruit, zuivel etc uit de regio).

Onze winkel staat boordevol met diverse lekkere producten uit de streek of van collega boeren, tuinders bij ons uit de buurt. Van eigen verwerkt fruit hebben we diverse soorten jams, stropen, sauzen, siropen en (appel)sappen in de winkel, nu ook in de handige appeltap. Onze imker brengt regelmatige verschillende soorten honing. Een ruim assortiment meel en bakproducten van onze Molenaar “de Wijchense Molen”, vruchtenwijnen, appelwijn en -ciders, honingwijnen, heerlijke likeuren, diverse soorten cake, vruchtenkoeken en lekkere ambachtelijke chocolade en snoepjes staan in de winkel gepresenteerd. Daarnaast dagelijks de lekkerste verse groenten en fruit, aardappelen en eieren, citrus- en zuidvruchten en heerlijke verse noten. En weet u na het zien van al dat lekkers niet wat u wilt kiezen of wilt u een keer een nieuwe jam of vruchtenstroop proberen? We staan altijd voor u klaar om u te adviseren en bij ons kunt u altijd alles komen proeven.

Kom een keer Landwinkelen en ontdek ons assortiment!