Op de Nije Pleats kunt u terecht voor Wagyu vlees. Het Wagye-rund is een van oorsprong Japans runderras. ‘Wa’ is een Oudjapanse verwijzing naar het land Japan, en met ‘gyu’ wordt gedoeld op rundvee. Het Japanse ras staat bekend om de hoge marmeringsgraad. Dit betekend dat het vlees bij bereiding zeer mals en vol van smaak is.

De smaak van het sap dat vrijkomt bij het eten van dit vlees is écht heerlijk. Een slager uit België omschrijft het als volgt: “Hoewel het vlees er vet uit ziet, proef je geen vettige jus, maar enkel een heerlijk vleessap dat je mond vult met een overheerlijke smaak.” Wagyu vlees bevat niet zomaar vet, maar uiterst zacht vet met een laag smeltpunt, rijk aan omega 3 en 6. Dit vet maakt wagyu vlees het meest smaakvolle vlees ter wereld. In combinatie met de natuurlijke levenswijze en het kruidenrijke grasrantsoen op De Nije Pleats, kunt u dit vlees niet laten liggen.

Kijk voordat u op pad gaat even op de website wat er nog voorradig is

Bij Streekvleeshouderij Katlijk streven wij naar het beste vlees. Zonder uitzonderingen vinden we dat dieren met respect behandeld moeten worden.

Waarin vertaalt zich dit? Wij bieden de koeien meer dan voldoende leefruimte, en alleen het beste voer. Ook zijn onze koeien veelal te vinden in de openlucht. Wij zetten ons in voor ecologisch evenwicht en meer duurzaamheid.

Wij staan voor 100% achter ons product!
Erica en René

Dit verkoopstalletje bevindt zich in de plaats Hoornsterzwaag U kunt hier lokale producten kopen en het stalletje heet Het schoterlandse ei. Als er geen openingstijden vermeld worden, kan het zijn dat het stalletje Het schoterlandse ei gesloten is.

De Biologische Tuinster Nelleke Breukink teelt sinds 2018 aardbeien in Tjalleberd. Vanaf juni tot eind september kunt u die aardbeien kopen, aan de deur en op bestelling. Ze leveren aan twee restaurants, natuurvoedingswinkels en via het verkooppunt van de Graasboerderij in Sondel.
Afgelopen zomer hebben we ook regelmatig op campings verkocht. Vers zijn ze het lekkerst. Dus zo van het land bij de klant. Neen contact op met Nelleke Breukink en u krijgt de allerverste aardbeien van heel dichtbij.

Op deze ijsboerderij Boereiis (tussen Terherne en Akkrum) maken zij sinds 1999 heerlijk vers roomijs. Van de verse melk van hun eigen koeien en Italiaanse grondstoffen wordt op ambachtelijke wijze, heerlijk Fries roomijs gemaakt. Het hele jaar door heeft u keuze uit verschillende soorten ijs, waaronder ook sorbetijs en suikervrij ijs.

Naast de ijsverkoop is er een ruime keuze uit diverse boerderijproducten, zoals kwaliteitsvlees van hun eigen koeien, kaas, schapenkaas, jam, boerenyoghurt en diverse Friese producten.

Melktap: De melk is te vullen in flessen van 1 en 2 liter flessen. Deze flessen zijn ook daar te verkrijgen. Het tappen van de melk kan 24 uur per dag!

Op zoek naar een leuk cadeautje of lekkernij? In de boerderijwinkel verkopen zij ons ambachtelijke Boereiis, Jinhuster advocaat, Jinhuster boerenjongens en friese streekproducten zoals: (schapen)- kaas, droge worst, roggebrood, jam en wijn.

Streekprodukten zoals honing, kaas, eigen jam van fruit van de natuurtuin 16 verschillende smaken, boerenijs, biologisch lams- en rundvlees van Landwinkel Vierhuis en eerlijk varkensvlees van de Kempenear, biologische sappen, kaas van kaasboerderij de Stelp, Frison Wijnen en onbespoten en biologische groenten, fruit en aardappels (de Hummelhûzer rode).