Melktap, zuivel, kaas, jam , appelstroop, eieren, honing, ijs, vlees en knabbelspek

Land- & Pluimveebedrijf Schukkert is een familiebedrijf opgebouwd door Herman en Jeannette Schukkert. Zoon Han en vrouw Loïs helpen vader en moeder met de akkerbouw, bloembollen en pluimveetak. Dochter Aniek werkt samen met haar man Roy ten Peze en vader in de melkvee- en loonwerktak.
Ze verkopen eieren.

Aan de Groot Oever nr. 17 te Balkbrug vind je een stalletje waar je onbespoten groenten uit eigen tuin kunt kopen. Men heeft er ook fruit, chutney, jam en andere lekkernijen. En je gaat er vast niet weg zonder bosje bloemen.

Eierautomaat.

Het bedrijf bestond al in 1969 in Lutten. Het was een akkerbouwbedrijf. Er is toen een stal gebouwd voor 5000 batterijkippen.
In 1979 kon er in Lutten niet gebouwd worden en is er een stal voor 17:000 batterijkippen in Heemserveen gebouwd. In 1996 kwam de eerste scharrelstal en in 1999 zijn ze gestopt met batterijkippen. Langzaam zijn ze uitgebreid naar het huidige aantal van 83.000 kippen en zijn ze met het bedrijf in Lutten in 2005 gestopt.
Ze hebben 48000  scharrelkippen en 35000 vrije uitloop kippen. De vrije uitloop kippen kunnen in de loop van de morgen naar buiten om daar rond te scharrelen. Als het `s avonds donker word gaan ze  zelf weer naar binnen. De kippen komen op het bedrijf als ze 17 weken oud zijn, dan leggen ze nog géén eieren dat gaan ze doen als ze 21 weken oud zijn. Een kip is 14 maanden op hun bedrijf en in die periode leggen ze ongeveer 360 eieren per kip.
De kippen krijgen de hele dag door vers drinkwater, ze drinken 200 ml per dag.
Het voer wordt hen meerdere keren per dag aangeboden ze eten 120 gram voer per dag.

In het Vechtdal bij Collendoorn lopen Bonte Bentheimer varkens te scharrelen, door de vele ruimte ontwikkelen ze musculair vet. dit maakt het vlees zo mals en lekker. Bovendien is het vlees 100% antibiotica vrij. Je kan tijdens de openingsuren ook met deze sociale en lieve varkens knuffelen. Voor meer informatie ga naar onze facebook pagina.

‘De beste dorstlesser is melk!!’, schrijft men op de facebooksite van de familie Pullen, waar de melktap De Vleckie Hoeve wordt geëxploiteerd.
Zo vers uit de tap met een temperatuur van 3.0 graden
Gezonder en goedkoper dan een blikje fris

De melktap is alle dagen bereikbaar, makkelijker kan niet.

Bakkerij van der Most. Een brood- & banketbakkerij waar 99% van het assortiment op ambachtelijke wijze en met passie wordt vervaardigd.

Het assortiment loopt uiteen van brood en banket tot aan chocolade en het verzorgen van lunches. Daarnaast is dit de (enige) bakker van het streekproduct uit het Vechtdal: de Dalfser Mop.

Ook is er gelegenheid tot het drinken van een kopje koffie of thee.

Op het pluimvee-akkerbouwbedrijf Reinders te Bergentheim is er een grote bedrijvigheid. Op het bedrijf verbouwen ze o.a. aardappelen. Daarnaast hebben ze een groot aantal kippen lopen. Niet gek dus als je er ook terecht kunt voor een kakelvers ei. Op het bedrijf heeft men een automaat, dat betekent dat je er 24 uur per dag terecht kunt en dat op alle dagen.

In de boerderijwinkel op dit bedrijf, vindt u alle producten die hier geoogst of gemaakt zijn, inclusief een aanvulling van collega-bedrijven uit de Vechtdal. Het hele jaar door kunt u bij hun de houdbare producten en ingevroren bessen verkrijgen. Grotere aantallen voor kerstpakketten behoren zeker tot de mogelijkheden!
Zij verwerken zelf het fruit in jam, saus en chutneys. Ook worden de blauwe bessen in sap, wijn, likeur, ijs en bier verwerkt.