Aspergeboerderij gelegen op het mooiste gebied van gemeente Halderberge, de Langenberg. Een waar festijn voor menig wielertoerist. Familie Sep heeft de asperges sinds eind jaren 50 geteeld. De vader van Marijn is eind jaren zestig volledig overgestapt naar de landbouw. Zoon Marijn heeft het telen van asperges sinds 1995 weer opgepakt. Zijn winkel is gehuisvest in het oude karhuis.
Naast de verkoop van asperges kunt u er ook terecht voor aardbeien, aardappelen (jaar rond), uien, eieren van eigen kippen, zuivel van de Klef en vijf soorten eigen gebrouwen bier

Let Op:
U kunt bij de aspergeboerderij alle tijden terecht. De schuur is 24 uur open. In het aspergeseizoen kunt u er terecht tussen 08:00 -18:00 uur.

Aardbeienautomaat Kwekerij Loos

Het gehele jaar heerlijke verse aardbeien

The Butcher by Patrick

The Butcher by Patrick staat voor echt VLEES.

Sinds 1978 zijn ze steeds op zoek naar het beste vlees.

Een zoektocht die ze nog steeds voeren.

Ambacht en passie zijn hier de sleutelwoorden die er voor gezorgd hebben wat ze nu zijn: beenhouwers in hart en nieren, beenhouwers die zelf het vee opvolgen en slachten, volledig zelf versnijden voor zowel vers vlees, huisgemaakte charcuterie en traiteursgerechten maar ook voor lekkere snacks.

Alles wordt met evenveel aandacht en respect gebruikt van ‘nose to tail’, waarmee niets verloren gaat.

Boerderij Prinse heeft een boerderijwinkel welke zich kenmerkt door eenvoud en gemak.

Het hele jaar, 7 dagen per week kunt u er terecht voor aardappelen, uien, zoete aardappelen, eieren, appels en peren. Seizoensgebonden: asperges en pompoenen.

Dit zijn voornamelijk producten welke op het eigen bedrijf geteeld zijn.

In het voorjaar zijn er overheerlijke asperges van eigen land.

In de zomermaanden kan er genoten worden van de bloemen in de pluktuin waar uiteraard zelf geplukt kan worden om een mooi boeket naar eigen wens samen te stellen.

Te midden van de pluktuin is een picknickterras waar vrijblijvend gebruik van gemaakt kan worden. Een ideale rustplaats voor fietsers.

In het najaar ligt het erf vol met vele pompoenen en kale bassen in alle vormen, kleuren en maten.

Vleesboerderijwinkel Masseurs heeft een vleesveehouderij met stieren van het ras Belgisch Witblauw, verbeterd roodbont, blonde`d argentaine en voor de huisverkoop het speciale Franse ras Parthenaise.

Deze dieren worden duurzaam, dier- en milieuvriendelijk gehouden. De maïs en tarwe die op het land van hun boerderij verbouwd worden zijn bestemd voor de runderen die op stal staan. Het krachtvoer kopen zij bij maar is speciaal samengesteld en wordt uitsluitend afgenomen bij gecertificeerde voerleveranciers.

Zelfs het stro dat overblijft na het dorsen wordt gebruikt om de dieren in te laten liggen. Uiteindelijk is de mest die de dieren produceren weer bestemd om de akkers vruchtbaar te houden. Zo is de cyclus van de voedergewas -dier- vlees vrijwel rond.

Verder vinden zij de volgende punten op hun bedrijf erg belangrijk:
* De runderen die bij het bedrijf binnen komen, moeten de eerste 6 maanden bij de moeder in de wei hebben gelopen.
* Alle runderen zijn gehuisvest op stro.
* Geen preventief antibiotica gebruik. ( De runderen voor de huisverkoop zijn antibiotica vrij)
* De afgemeste runderen worden op een rustige wijze vervoert naar een ambachtelijke slachterij welke EEG-gecertificeerd is.
* Natuurlijk is het altijd mogelijk om bij de dieren in de stallen te kijken.

Zij hebben het varkensvlees van Boer Bas uit Rucphen. Boer Bas heeft biologische varkens lopen, zij liggen op stro of lopen buiten. Buiten heeft Boer Bas een modderpoel, welke is uitgekozen tot beste van Nederland.

Wilt u dus genieten van een exclusief lapje vlees voor een betaalbare prijs? Dan bent u bij hen aan het juiste adres!

Lydia Voorbraak en haar drie kinderen runnen het bedrijf Voorbraak Kersen. Haar overgrootvader begon in 1911 met de verbouw van aardappelen, graan en suikerbieten. Precies een eeuw later werd het roer omgegooid en ging de focus naar kersen. Omdat de kersen gevoed worden door biologische meststoffen worden kwalitatief hoogstaande kersen geteeld en kersenproducten als chutney, sap, wijn en bier gemaakt.

Door de grootte en volle zoete smaak, durven zij te zeggen dat zij topkersen telen.
Zij besteden veel aandacht aan het bodemleven in de grond en daarom werken zij niet met kunstmest. De voeding van de kersen bestaat uit compost en biologische meststoffen. De kersen van  Voorbraeck’s Kersengaard zijn van de rassen Kordia en Hertfort.
Zij plukken hun topkersen met de hand.

Net buiten het dorp Oudenbosch ligt het glastuinbouwbedrijf van René en Miranda Karremans. Officieel het grondgebied van Oud Gastel. Hun kassen, 2 hectare in totaal, staan vol met kroppen sla. Al jaren lang een van de populairste groenten van Nederland. Het boeren zit Karremans in het bloed. Niet gek, zijn vader en grootvader teelden op dezelfde plek. Sla kwam later, opa Karremans teelde nog buiten. Prei, spruiten. Het was zijn vader die de kassen vol met sla zetten

De Brabantse teler teelt de sla het hele jaar door. Niet alleen de bekende kropsla maar ook de Italiaanse krulsla Lollo Bionda en Eikenblad sla.

Handwerk, verderop – op z’n knieën – plant een van de vaste medewerkers in razend tempo nieuwe plantjes sla. De bakjes sla rolt hij in een karretje voor zich uit. Muziek op. De zon schijnt door de kas. De sla teelt – het planten en snijden – is handwerk. “machinaal blijkt toch niet te werken, de ene krop is de andere niet,’ ,zegt Karremans.

Boerderij met huisverkoop van aardappelen in Oud Gastel. Het hele jaar door verkopen zij aardappelen. Afhankelijk van het seizoen treft u bij hen onder andere de aardappelrassen Dore, Frieslander, Eigenheimer, Bintje en Victoria aan. Buiten openingstijden hebben zij ook een boerderij-automaat.

Naast aardappelen telen zij voornamelijk graan, suikerbieten en chororei.

In 1972 is het aanvankelijk gemengd landbouwbedrijf Dirne-Dingemans ontstaan. Door de voltooiing van het Mark-Vlietkanaal in 1986 te Dinteloord nabij Stampersgat is de landbouwgrond gescheiden van de gebouwen door het kanaal. Hierdoor ligt de landbouwgrond op een kleine afstand van de boerderij. Vanaf dat moment is de huisverkoop van aardappelen steeds verder ontwikkeld.