In deze nostalgische boerderijwinkel Earpel enzoo verkopen ze onbespoten aardappelen en groenten van eigen land maar ook scharreleieren, honing, zelfgemaakte producten en diverse lokale producten. Ook is er een leuk terras en verzorgen ze workshops.

Net buiten de bebouwde kom van Haaksbergen vindt u het biologisch melkveebedrijf de Volmer van Martin en Ida Wijlens. In 2017 openden zij hun biomelktap.

Vlak aan de weg, bij hun erf aan de Hengelosestraat 196, staat een houten melkhuisje met een tapinstallatie. De biomelktap is geopend van 08.00 tot 22.00 uur. Na inworp van muntgeld geeft de automaat een afgepaste hoeveelheid rauwe melk, minimaal een halve liter per keer. De Volmer heeft herbruikbare flessen te koop. Zelf een fles of een emmertje meebrengen mag ook.

U kunt er ook terecht voor Natuurlijke honing.

Bij op Zuuver koop je lekkere biologische producten van het seizoen. Van begin tot eind bij jou in de buurt geproduceerd. Gewoon in Twente!
De dieren bij Zuuver leven zoveel mogelijk van geboorte tot en met de slacht op hun eigen boerderij. Zo min mogelijk gereis met hun beesten. Dat scheelt een heleboel stress. En juist dat smaakt veel beter!
De ouderkippen, hanen en hennen van de Simpenbergher Boskip, leggen de eieren voor onze kuikens gewoon op Zuuver. We broeden die zelf op Zuuver uit en zo groeien de kuikens op bij Zuuver.

Ook de biggen die onze zeugen werpen, worden gewoon bij op Zuuver geboren. Ze groeien er op en worden nu nog zo dicht mogelijk in de buurt geslacht: bij een biologisch gecertificeerde slagerij.

Een zuiver biologisch gebeuren en dat proef je. Je bent er van harte welkom!!

Aan de Enschedesestraat 187 te Haaksbergen vind je een volledig geautomatiseerde eierautomaat van het Pluimveebedrijf Aarnink. Zij verkopen er biologische 3-ster eieren.