Aan de Dorpsweg 56 te Sommelsdijk kom je een kraam tegen met eieren en Schulp Fruitsappen. Via de webshop is er ook een mogelijkheid om geschenkpakketten te bestellen.

Hoe verser gebrand, hoe beter de koffie. En dan te bedenken dat een gemiddeld pak koffie in de supermarkt weken en weken staat te wachten tot het eindelijk op gedronken wordt. Dat moet beter kunnen, dachten Jan en Joost, twee opgegroeid broers op het eiland Goeree-Overflakkee. Brandstof Koffie: een lokale, kleinschalige koffiebranderij op Goeree-Overflakkee die zich richt op eerlijke handel, goede kwaliteit koffie en duurzaam ondernemen. Brandstof Koffie is een ambachtelijke koffiebranderij, waar de boer een eerlijke prijs voor zijn koffie krijgt.

Verkoop van jam, geurpotjes en eigen kweek plantjes, moestuinoogst, gedroogde bloemen en snijbloemen en alles wat uit de tuin komt. Dit schattige stalletje ligt in Sommelsdijk.

Toegankelijk en van onbesproken kwaliteit: zo vallen de bieren van brouwerij Solaes te kwalificeren. Lekker voor de minder geoefende bierdrinker, maar ook interessant voor ervaren liefhebbers. Waarbij kwaliteit iets is dat onder de motorkap zit. Het is een noodzakelijke voorwaarde om als brouwerij te kunnen voortbestaan. Niet iets om je op te laten voorstaan.

Naast deze ‘grote’ bieren brengt brouwerij Solaes met regelmaat (seizoens)bieren in kleinere oplage.

De afgelopen tijd heeft Solaes het assortiment uitgebreid. Een aantal van de nieuwe bieren wortelen in de Belgische biercultuur: het blond Klein Verzet en het dubbel Boekanier zijn sprekende voorbeelden. Al deze bieren en nog heel wat meer kunnen worden geproefd in ons proeflokaal.

Bij Kaasboerderij De Westplaat maakt men kaas sinds 1987. Zij hebben eerst een boerderij gekocht in Den Bommel. Dit was een al oude boerderij dus is er in 1993 een stuk grond gekocht in Sommelsdijk. Daar hebben zij een nieuwe boerderij laten bouwen. Ondertussen hebben ze al verschillende keren uitgebreid. In 2006 bijvoorbeeld hebben ze een nieuwe kaasmakerij met opslag gebouwd en in 2009 heeft men er een nieuwe stal bij laten bouwen.

Bij Kaasboerderij De Westplaat hebben ze ongeveer 110 melkkoeien en nog plusminus 90 stuks jongvee. Hun koeien lopen in de zomer buiten en in de winter verblijven ze in hun stal. Van de melk gaat er een deel naar de fabriek en een deel maken ze zuivel en kaas van.