aardappels, wortel- en knolgewassen

Verschuren broccoli staat midden in de samenleving. Wij willen als bedrijf een bijdrage leveren aan de basisvoorzieningen in het dorp Raamsdonk en de directe omgeving alsmede door direct contact met burger en consument continu feedback krijgen en bouwen aan maatschappelijk draagvlak.

Het Brandhuys is een ambachtelijke koffiebranderij waar de koffiebonen altijd van één specifieke koffieplantage of regio komen. Door de regio, variëteit en verwerking proef je de unieke smaak uit het land terug in jouw kopje koffie.
De koffiebranderij is verborgen in een achtertuin in de vestingstad Geertruidenberg. Hier brandt David Joosen op een ambachtelijke manier duurzaam geïmporteerde koffiebonen van over de hele wereld.
Als je bij Het Brandhuys koffie bestelt, brandt hij verse koffiebonen speciaal voor jou op bestelling. Bij elke koffie houdt hij rekening met het ideale brandprofiel, waardoor jij de beste smaak uit iedere koffie kan halen.

Smaakrijk is een ambachtelijke dorpswinkel met een ruim assortiment vlees en snijwaren, verse groenten, fruit, noten, maaltijden, diverse soorten boerenkaas en geschenkpakketjes. Een groot deel van het assortiment bestaat uit zorgvuldig geselecteerde streekproducten. Daarnaast is het mogelijk om bij Smaakrijk smulstenen en compleet verzorgde barbecues, gourmet- en fondueschalen en buffetten te bestellen

Bij het familiebedrijf bakkerij Van der Westen ben je aan het juiste adres voor een heerlijke boterham, taart, gebak of koek.

De Aardappelhut is een initiatief van Ard-Jan en Diny Oomen van Landbouwbedrijf Oomen uit Raamsdonk.

Al meer dan 90 jaar verbouwt de familie Oomen heerlijke aardappelen en uien. Deze worden met passie geteeld op de kleigronden in de Langstraat en het Land van Heusden & Altena.
Dat geeft hun producten de beste smaak en een lange houdbaarheid, en dat proef je!

In 1979 wordt het bedrijf Klootwijk A.G.F. gesticht door vader en moeder Klootwijk. Er wordt voornamelijk sla, andijvie en komkommers geteeld. Als in 1992 vader Klootwijk komt te overlijden gaat moeder Klootwijk met haar oudste zoon verder in het bedrijf. In 2006 besluit ook dochter Janneke om toe te treden tot het bedrijf. Het is en blijft dus een echt familiebedrijf. Het roer gaat om en men gaat zich specialiseren. Gemiddeld komen er per jaar zo’n 350 producten van het bedrijf, van de standaardgroenten, bonen, koolsoorten e.d. tot aan kruiden en eetbare bloemen, maar ook vergeten groente. Een veelzijdig bedrijf dat u graag als klant ziet langskomen. Het fijnst bij hen is wel als de mensen van te voren bestellen ivm oogsten etc., zeker als het gaat om grote partijen.
Het bedrijf is planetproof en global gap gecertificeerd.

De Ambachtshoeve is een zuivelboerderij in hartje Brabant (Raamsdonk). Hier wordt de (weide) melk rechtstreeks vanaf de koe verwerkt tot zuivelproduct. De producten worden op natuurlijke en ambachtelijke wijze geproduceerd.

De Ambachtshoeve is een zuivelboerderij met een hart voor zuivel!

Melkveebedrijf Pullens is sinds 1968 gevestigd in het ‘lint’ van Raamsdonk. Hier worden 185 koeien gemolken. In de zomer mogen de koeien op de ruime huiskavel zelf het gras gaan halen. De koeien worden met passie en plezier gehouden om ze zodoende gezonde melk te kunnen laten produceren die dan verwerkt kan worden tot alle producten van de Ambachtshoeve.

Dorpsboerderij ’t Bruijntje  is sinds 5 juni 1893 in handen van familie de Bruijn. Oorspronkelijk gelegen aan het Smidsend. De Grote Brand in 1909 maakt hier een einde aan. Een blikseminslag in de boerderij, zette niet alleen de boerderij in brand maar nagenoeg heel het Smitseind ging  in vlammen op.

De straat werd herbouwd. Nu onder de naam Prins Hendrikstraat. Ooit gelegen aan de rand van het centrum, maar inmiddels onderdeel van het centrum van Raamsdonksveer. Ruim drie generaties verder wordt deze boerderij nog steeds als agrarisch bedrijf gerund. En is daarmee de nog laatste  praktiserende boerderij binnen de dorpskern van Raamsdonksveer en als zodanig uniek.

De afstand naar de oorsprong is inmiddels zo groot dat kinderen zich bijna niet meer kunnen voorstellen hoe een koe eruit ziet, laat staan dat ze weten dat dieren hun melk produceren en dat aardappels uit de grond komen. Dorpsboerderij ‘t Bruijntje wil daar een verschil in gaan maken.

Met eigen aardappelen, uien, eieren en seizoenproducten van regionale collega’s, willen we laten zien dat er in onze directe omgeving een rijk aanbod is van goed voedsel. Daarnaast willen we ook laten zien dat er in Brabant veel gebeurt op het gebied van het zelf verwerken van agrarische producten. Ambachtelijk geproduceerd met veel passie en vaak gebaseerd op oude recepten zonder kunstmatige toevoegingen en de nadruk op duurzaamheid. Variërend van boerenzuivel tot landwijnen. Stuk voor stuk pareltjes uit Brabant.

Door de aanleg van moestuin en het houden van een beperkt aantal kleine landbouwhuisdieren zoals de kip, gaan ze werken aan een stukje beleving Hierdoor kunnen ze laten zien waar de eieren, aardappels, groente en fruit vandaan komen. Dit in combinatie met workshops waarin je bijvoorbeeld je eigen boter, kaas of friet kunt maken. Dit alles op een uniek locatie een boerderij waar sinds 1893 het boeren vak wordt uitgeoefend en waar alles nog steeds het boerenleven ademt.

De boerderijwinkel is een feit. Daar waar we in het verleden alleen aardappels, uien, eieren en melk verkochten, bieden we nu ook producten aan van onze directe collega’s uit de regio de mogelijkheid direct hun producten aan te bieden.

Op deze manier werken we aan de kortste weg  naar de smaak van het Brabantse platteland.

Hubert Verschure is sinds 2002 teler van zoete kersen in zijn boomgaard ‘De Kersenhof’. Hij zorgt er samen met zijn vader Bert en partner Janny voor, dat u bij De Kersenhof Raamsdonk al bijna 15 jaar terecht kunt voor de allerlekkerste zoete kersen uit de regio. Zij streven ernaar dat u hun passie voor een goed en eerlijk product kunt proeven!

Naast kersen verkopen zij ook diverse kersenproducten waaronder schorten. Ook kunt u bij hen terecht voor serviesgoed.

Kijk voor exacte openingsdata even op de website.