De boerderij ligt aan tussen Erica en Nieuw Amsterdam.

In 1998 zijn ze met de teelt van asperges begonnen. Hun land ligt op de uitloop van de Hondsrug, een perfecte plaats om asperges te telen.

De asperges hebben volgens hun vaste klanten een zachte, iets zoete smaak. Bepalend voor deze smaak is onder andere de manier waarop ze onze asperges verzorgen. Het oogsten van de witte asperges is puur handwerk. Ze halen de asperges met een speciaal steekmes uit de grond.

Sinds 2009 is er een biologisch-dynamische boerderij gevestigd in Wilhelmsoord/Emmen, genaamd  ’t Leeuweriksveld. Het bedrijf wordt gerund door Wouter en Kathinka Kamphuis. Het is  een kleinschalig gemengd bedrijf met het zwaartepunt dat ligt bij de groenteteelt. Een grote kring trouwe klanten neemt wekelijks een groentepakket af, of komt in de bloeiende boerderijwinkel hun boodschappen halen.
Bij ’t Leeuweriksveld vindt er een nauwe samenwerking plaats met andere bedrijven, zoals de Blauwe bessengaard en OogstenKokenEnEten. In de landbouwschuur is een mooie groepsruimte waar regelmatig workshops en bijeenkomsten plaatsvinden en er is een antroposofische bibliotheek. Al langer hebben we de wens, om deze plek met meer mensen te delen. Kom jij ook eens bij ons langs?

Kaas- en delicatessenwinkels de Kaasbank
De Kaasbank is de naam van een aantal kaas- en delicatessenwinkels in Drenthe. We hebben inmiddels vestigingen in Borger (gemeente Borger-Odoorn), Coevorden en Weerdinge (gemeente Emmen). Daarnaast verkopen we ook een deel van ons assortiment in onze webshop. Hier kun je terecht voor allerlei producten en delicatessen; onze slogan is niet voor niets: voor kaas en meer. De producten kunnen online worden gekocht en worden verstuurd per post.

Ze verkopen hier asperges, aardbeien, boeren zuivel, zalm, boerenijs, aspergekroketten, ham, vrije uitloop eieren, aardappelen, wijnen voor bij asperges, limonade en azijn, honing, pannenkoekmeel, biologische schapenkaas en koolzaadolie.

In ‘De Frambozentuin’ is zomerfruit volledig beschikbaar in de maanden mei tot en met oktober. Als eerste worden de aardbeien verkocht. Aangezien zij erg afhankelijk zijn van zomers weer kan het voorkomen dat de aardbeien niet altijd vanaf begin mei beschikbaar zijn. Ook hebben ze meestal vanaf eind mei frambozen. Daarnaast telen ze: rode, zwarte, blauwe en kruisbessen, bramen, pruimen en druiven. Van al het fruit wat ze telen maken ze diverse producten zoals: jam, saus, ijs, sap en likeur.

Daarnaast verkopen ze rund- en varkensvlees van hun eigen dieren.