In de boerderijwinkel verkopen ze naast hun eigen Kromhoekster Kip ook diverse andere streekproducten. Wat dacht u van lamsvlees, rundvlees, varkensvlees, zuivel, eieren, jam, honing en ijs uit de streek?

Voor verse Veluwse streekproducten kunt u op vrijdag en zaterdag terecht bij Boerderij De Moriaan

Bij Familie Bakkenes kunt u 6 dagen in de week terecht voor groente, fruit, streekproducten en geschenkmanden. Deze gezellige winkel staat in Lunteren.

Op de Limoweide kan je terecht voor rundvlees.

Jowiszolder is een bijzondere plaats in het midden van Nederland. Tussen de landelijke Gelderse Vallei en de beboste Veluwe, dicht bij de A30 vindt u Jowiszolder, een zolder vol verrassingen en mogelijkheden. Vanuit de grote vergaderzaal hebt u zicht op de geiten.

Begonnen als ‘gewone’ boer, zijn we overgestapt op het houden van geiten en daar vertellen we graag over. Over de beesten, maar meer nog over de melk. Geitenmelk en geitenkaas hebben diverse voordelen boven de gewone koeienmelk. En als u één keer geitenijs geproefd hebt, dan weten wij zeker dat u vaker komt!

Sinds 2016 is Verse Kip  een begrip voor gezond, vers en kwalitatief goed vlees. Inmiddels hebben ze niet alleen kip maar zijn ze ook specialist in rundvlees, kalfsvlees, Black Angus en varkensvlees. Ook voor barbecue- en gourmetpakketten, noten, kaas en verse maaltijden bent u bij Verse Kip aan het juiste adres. In Lunteren èn in Barneveld aan de Nieuwe Markt. Onder de naam Kip & Zo is deze locatie zes dagen per week geopend van 8.30 tot 18.00 uur.

Dichtbij het middelpunt van Nederland, in het dorp Lunteren is al bijna 25 jaar het familiebedrijf Slachterij en Landwinkel Visser te vinden. In de slachterij worden op diervriendelijke wijze varkens, koeien en af en toe ook schapen geslacht. Eigenaar en slager Tiemen Visser slacht dagelijks, zowel voor de eigen Landwinkel als huisslachtingen voor collega-Landwinkeliers. Het vlees in de slagerij van de Landwinkel is dan ook altijd vers! Naast het vlees, treft u in de Landwinkel ook een ruim assortiment ambachtelijk bereide streekproducten aan.

Het rundvlees dat bij Landwinkel Visser te verkrijgen is komt van de eigen vleeskoeien. Familie Visser heeft altijd circa vier of vijf zwart- of roodbonte dikbilkoeien die worden gemest voor het vlees. De koeien lopen ’s zomers in de wei en ‘s winters worden ze op stal gehouden. Na ongeveer 4 tot 6 maanden zijn de koeien voldoende zwaar en uitgegroeid en worden ze geslacht.

Het varkensvlees is afkomstig van varkens van een varkensboer uit de regio.

Het slachten gebeurt in de slachterij die zich direct achter de Landwinkel bevindt. Er wordt op een diervriendelijke wijze, met heel veel rust gewerkt. De dieren worden absoluut niet geslagen of geprikt. De varkens worden bijvoorbeeld door middel van een stroomstoot geslacht, terwijl zij rustig loslopen en wat aanrommelen in een ruim hok. Dit zorgt ervoor dat de dieren absoluut geen stress of angst ervaren – en dát proeft u!

Landwinkel Visser staat in de hele regio en ver daarbuiten bekend vanwege het sublieme barbecuevlees dat er wordt geleverd. Altijd vers vlees, niet uit de diepvries. U kunt uw keuze maken uit verschillende vleespakketten, maar natuurlijk ook uw eigen pakket samenstellen. Landwinkel Visser heeft alles in huis om uw barbecuefeest tot in de puntjes toe verzorgd te laten verlopen!

’t Schuurtje is een plattelandswinkel in het buitengebied van Lunteren.Ons assortiment bestaat vooral uit ambachtelijke producten, zoals oma ze vroeger al bereidde.

De winkel heeft dan ook een nostalgische uitstraling. Ze werken er veel met riet en natuurlijke producten en zijn gespecialiseerd in het maken van cadeaumanden of relatiegeschenken. Ze stellen die samen met de klant samenstellen of kant en klaar aanbieden.
Van old look dienblad tot picknickmand, uienmand of rotan schaal…alles is mogelijk.

Daarnaast bakken ze echte ouderwetse oma’s appeltaart, gevuld met goudrenetten en rozijnen. Je kunt er ook kiezen voor een Valks hompie, het ouderwetse appelplaatkoek.

Elke vrijdag en zaterdag staat het appelgebak vers in de winkel en op alle andere dagen is het te bestellen.

Naast alle producten die men in de winkel verkoopt, levert men u ook elke dag verse groenten en fruit en veel soorten aardappelen. Ze doen vooral ook veel aan fruitkistverkoop. Dat is veel voordeliger! Daarnaast verbouwt men ook veel zacht fruit (aardbeien, frambozen, bessen, blauwe bessen, bramen) en verwerken dat naast de verkoop ook veel in jams of sappen.

In de zomermaanden verkopen ze veel groenteplanten en zomerperkgoed, naast de zomer- en winterviolen.

DE GESCHIEDENIS
Voor 1925 verpachtte overgrootvader Peter (1869-1942) het bedrijf. Zijn zoon Jan Dirk (1901-1977) was vooral vergaderboer en besteedde veel werk uit. Zoon Peter (1926-2013) was de eerste die zelf dagelijks ging melken en hij leidde de boerderij door het tijdperk van kunstmest en toenemende mechanisatie. Hij introduceerde de Jersey-koe zowel in Nederland als op het bedrijf – een gouden greep voor de volgende generatie.
De huidige boer Jan Dirk (1957) richtte zich in eerste instantie op efficiëntie door schaalvergroting en hogere productie. Een klein deel van de melk werd vanaf 1985 verwerkt tot Jerseykaas met als naam Remeker. Vanaf 1991 is het bedrijf biologisch gecertificeerd.
Kort daarna nam Irene (vrouw van Jan Dirk) deel in het bedrijf. Vanaf 2004 worden de dieren niet meer onthoornd en er wordt geheel antibioticavrij gewerkt. Inmiddels is zoon Peter (1987) toegetreden tot de maatschap en is Irene vergaderboerin geworden.