Bij Jorisbrood draait alles om natuurlijke smaakontwikkeling, goede spijsvertering en maximale voedingswaarde. Om dit te bereiken krijgt ons brood ruim de tijd zich te ontwikkelen. De broden worden bereid met twee traditionele Franse bakmethoden: pain au levain (zuurdesem) en poolish (voordeeg).

Op de biologische kaasboerderij Brandrood, gelegen op het prachtige Landgoed Kernhem in Ede, maakt men van de melk van het zeldzame Nederlandse Brandrode Rund een bijzondere pure kaas. Een uniek ambachtelijk biologisch product van het type Gruyère. Een harde kaas met een natuurlijke, gewassen korst en een uitgesproken smaak. Zacht nootachtig met een stevige nasmaak.

Met het ontwikkelen van deze kaas is een manier gevonden om het oeroude Brandrode Rund werkelijk eer aan te doen! In hun Brandrood kaas proef je het karakter en de robuuste, warme maar stoere zachtheid van dit ras dat men bij Brandroodkaas zo graag in stand wil houden op hun unieke locatie.

Geniet van deze bijzondere Brandrood kaas en help zo ook mee hun levend erfgoed in stand te houden. Een aanwinst op elke kaasplank, een bepalend of complementerend onderdeel van uw gerecht, of gewoon heerlijk op ruig boerenbrood.

In de boerderijwinkel verkopen ze naast hun eigen Kromhoekster Kip ook diverse andere streekproducten. Wat dacht u van lamsvlees, rundvlees, varkensvlees, zuivel, eieren, jam, honing en ijs uit de streek?

In Goede Aarde is een kleinschalig dagactiviteitencentrum in Ede voor jongeren met een verstandelijke en/of psychische beperking. Op het terrein kan je terecht voor zelfgemaakte streekproducten.

Voor verse Veluwse streekproducten kunt u op vrijdag en zaterdag terecht bij Boerderij De Moriaan

Bij Familie Bakkenes kunt u 6 dagen in de week terecht voor groente, fruit, streekproducten en geschenkmanden. Deze gezellige winkel staat in Lunteren.

In Ede staat de zorgboerderij Makandra. Dit is een dagbesteding voor mensen met en verstandelijke beperking en/of psychische stoornis. Zij verzorgen de dieren en onderhouden de moestuin, de bessenstruiken en de fruitbomen. De oogst en producten die op ambachtelijke wijze gemaakt worden, kun je kopen in de boerderijwinkel.

De Kardoen is dé speciaalzaak in biologische producten voor Bennekom en omstreken. Je vindt hier biologische producten en en biologische streekproducten!

Heerlijk Kalfsvlees verkoopt kalfsvlees van hun eigen kalveren! De kalveren worden gehouden in een kalverhouderij in Bennekom.

In Boerderijwinkel Top worden producten van het eigen erf verkocht. Denk hierbij aan eieren, vlees en zuivelproducten zoals kaas en melk. Ook worden in deze winkel groente en fruit van het seizoen verkocht.