Op De Middelwaard runnen Martien Reijers en Mirjam Grob een Oesterzwammenboerderij. Hier is de bijzondere combinatie te vinden van een gemengd biologisch landbouwbedrijf met een specialisme van oesterzwamteelt. Sinds 1984 worden er biologische oesterzwammen gekweekt, ook de voedingsbodem hiervoor wordt zelf gemaakt. Deze wordt samengesteld uit biologisch stro en hooi uit het landbouwbedrijf.

Op de Horsterhof telen ze jaarlijks meer dan 80 soorten groenten. Dit doen ze met veel zorg en aandacht voor de bodem, zonder bestrijdingsmiddelen en in samenwerking met de natuur. Hun groenten hebben hierdoor een gezonde voedingsbodem en krijgen de tijd om te groeien en op natuurlijke wijze hun smaak te ontwikkelen. Met een abonnement op een van hun pakketten ben je wekelijks zeker van een gevarieerd pakket met verse biologische seizoensgroenten en steun je hun verantwoorde en duurzame manier van voedselproductie. Zo investeren ze samen in een gezonde toekomst.

In hun boerderijwinkel kun je terecht voor verse biologische seizoensgroenten van eigen grond. Boerenzuivel, brood en droogwaren maken hun aanbod compleet. Allemaal biologisch en zoveel mogelijk lokaal en regionaal geproduceerd.

Fruitkwekerij de Stokhorst ligt in het dorpje Groessen. Theo en Anja Wolters telen hier met veel plezier fruit. De Stokhorst teelt zelf appels, peren, pruimen, kersen, rode bessen en super verse aardbeien. Nergens vind je zoveel verschillende rassen als bij de Stokhorst. Bij de deze fruitkwekerij kan je terecht voor 25 verschillende appelrassen. Zij telen traditionele rassen zoals de Elstar, Jonagold, Goudreinette, Pinova en Delcorf, maar leggen ook zeker de nadruk op nieuwe rassen met veel smaak zoals de Wellant. Daarnaast zetten wij ons in voor anti-allergie soorten en schurftresistente appels, op deze manier zetten wij een hele stap voorwaarts naar een toekomst bestendige fruitteelt.

Henk en Daniëlle Vuulink zijn melkveehouders en runnen sinds 2007 hun eigen melkveehouderij. In 2015 kelderde de melkprijs. Ze waren toen al bezig met het maken van producten van de melk, maar dit was voor eigen gebruik. De lage melkprijs liet ze nadenken over het verkopen van producten die ze van hun eigen melk maakte. Toen ze een avond aan tafel zaten, kwamen ze op het idee om zelfgemaakte kaas te gaan verkopen! Op deze manier werd het voor hun een hobby, het maken van producten van eigen melk, een mooie nevenactiviteit.

In 2007  is het bedrijf overgenomen van Henk Senior. Henk zit zijn hele leven al in het melkveehoudersbedrijf en zet dit ook met veel passie door.  De boerderij geeft onderdak aan 100 Koeien, die jaarlijks zo’n 8000 liter melk per stuk produceren. Daarnaast hebben zij ook nog 60 stuks jongvee

Ze zijn trots op het bedrijf en de melk die Ze produceren. Ze wilden meer doen dan alleen melk maken. De melk in producten verwerken, en deze producten verkopen zodat iedereen hun product kan proeven.

Welkom op de site van de Pompernikkel Delicatessen, de lekkere dingenwinkel van Duiven en omstreken.
In een sfeervolle winkel presenteren wij de heerlijkste kazen, wijnen en delicatessen.

Wij zin continue op zoek naar noviteiten en specialiteiten, zodat u altijd weer iets nieuws op tafel kunt zetten.

Sinds kort hebben we onze eigen kaas “Duivens Roem”
Kortom, onze winkel is meer dan een bezoekje waard.

Hoe het allemaal begon……
Ferdinand heeft het tuindersvak met de paplepel ingegoten gekregen. In 1962 startten zijn ouders met een klein tuinbouwbedrijfje op het perceel waar De Groene Schuur nu is gevestigd. In 1989 heeft Ferdinand het bedrijf overgenomen en samen met Anja doorontwikkeld. In de loop der jaren is er veel veranderd. In 1993 is hun bedrijf omgedoopt naar De Groene Schuur en zijn ze langzaam omgeschakeld van de traditionele teelt naar het kweken van tropische groenten, Oud-Hollandse groenten, pepers en pompoenen. Tegenwoordig is De Groene Schuur een belevingsbedrijf waar jong en oud kan meegenieten van de rust van het platteland. Zij leveren een beleving van Zaad tot Eten door middel van de onderstaande aspecten van hun bedrijf.