In Horssen, in het land van Maas en Waal vind je de vleesboerderij: Kloosterboerderij Van Buuren. Bij hen zijn dierwelzijn en duurzaamheid vanzelfsprekend.  Zij zijn trots dat ze sinds dit jaar Vijfsterren Varkensboer zijn en gecertifieerd voor het Boert Bewust programma.
In de wei grazen de Belgisch Witblauwe koeien en scharrelen en wroeten de Nederlandse Landvarkens lekker rond. In alle ruimte, met gezond voer en een knuffel hier en daar. De dieren bij Kloosterboerderij Van Buren hebben een fijn leven. Antibiotica vermijdt men, het medicijngebruik is bijna nihil. Als de tijd rijp is worden de koeien en scharrelvarkens zonder stress bij het lokale slachthuis afgeleverd. Daarna verwerken zij zelf op ambachtelijke wijze het vlees met net zoveel zorg als ze aan de dieren geven. Toevoegingen aan het vlees zijn niet nodig. Vlees is vlees.

De Leentjeshoeve

Leuk dat je online een kijkje komt nemen op onze zoogkoeien boerderij ‘De Leentjeshoeve’ in Horssen. Wij, Bram Jansen en Alma Valentijn, houden hier elegante Blonde D’Aquitaine runderen.
Sinds kort verkopen wij zelf luxe rundvlees van onze dieren. Want we vinden het ontzettend leuk om mensen blij te maken met een goed stuk vlees van onze boerderij. Luxe rundvlees als een kadootje op je bord.
In 2003 zijn we, samen met vier vaarzen en drie jonge stiertjes, in Horssen komen wonen. Inmiddels hebben we de stallen grotendeels verbouwd tot strostal en houden we hier met veel plezier 40 runderen.

RUIM 50 JAAR PASSIE VOOR FRUIT EN MEER…
Vanaf 1995 runnen Marianne Theunissen en haar man Jan Peters met veel passie een fruitbedrijf met boerderijwinkel.
50 jaar ervaring zorgt ervoor dat zij precies weten hoe je het lekkerste fruit teelt. De vruchtbare maasklei in Horssen draagt bij aan de optimale smaak van onze producten.
Boerderijwinkel
U kunt natuurlijk uw fruit uit de supermarkt meenemen. Maar wat de producten uit onze boerderijwinkel zo uniek maken, is dat ze rechtstreeks van het land komen. Kakelvers dus. En omdat er geen schakels – zoals een supermarkt – tussen zitten, betaalt u niet meer dan nodig is.