De familie van Zoelen heeft een melkveebedrijf aan de Heersweg 34 te Druten. Tegen de Waaldijk aan. De familie van Zoelen zit al vanaf 1 mei 1984 op dit bedrijf. Zij zijn nu de vierde en vijfde generatie die hier boeren.
Het bedrijf bestaat uit 125 melkkoeien en 75 stuks jongvee.
Daarnaast hebben ze kippen voor de verse bruine eieren.
Tevens hebben ze nog een paar bonte schapen. Van een klein gedeelte van de melk wordt Boerenkaas gemaakt, zowel naturel als verschillende soorten kruidenkaas.
Ook maken ze dagverse zuivel, onder andere diverse soorten yoghurt en vla, karnemelk, gepasteuriseerde melk, boter en chocolademelk.

Zij verkopen hun producten vanuit gekoelde automaten.

Maatschap Janssen Fruitbedrijf is een familiebedrijf in Deest, dat zich richt op de de teelt van o.a. peren, maar vooral kersen, de vrucht die symbool staat voor ‘vruchtbaarheid en wedergeboorte’. Kersenteelt is de passie en met twee kersenrassen Kordia en Regina ontwikkelde hij het topmerk Cerisa.

De kwaliteit van de Cerisa-kers wordt vooral bepaald door de zorgvuldige, handmatige selectie van de allerbeste kersen uit de oogst: supervers, minimaal 28 mm, mooi van vorm, donkerrode volle kleur, voortreffelijk van smaak en bite. De Cerisa-kers wordt gewaardeerd door patissiers en topkoks in sterrenrestaurants en is een onmisbaar onderdeel van culinaire hoogstandjes. Omdat de Cerisa-kers elk jaar slechts een ‘kersentijd’ (juli/aug) verkrijgbaar is, zocht fruitbedrijf Janssen de samenwerking met een kas-kersenteler. Het oogstseizoen kan hierdoor met ca. 1 maand (juni) worden vervroegd. Tijdens het kersenseizoen staan consumenten bij de Janssen-huiswinkel voor vers geplukte kersen in de rij, het grootvolume gaat naar de groothandel.

Vanuit het ‘no-waste’ principe wordt het productieoverschot ingevroren en later verwerkt tot heerlijk kersensap zonder kunstmatige toevoegingen. De focus ligt echter op de levering van het verse product: een volrode glanzende kers met een frisgroene steel en bovenaan het aanhechtingsstukje dat werkt als een kurk op een wijnfles. Dit is Cerisa in optima forma, klaar voor de geschenkdoos of het culinaire topgerecht.

Kaasboerderij Ravenswaard is een oud familiebedrijf gelegen in het hartje van Maas & Waal. De familie Litjens maakt er al meer dan 40 jaar boerenkaas, waarvan 15 jaar biogisch, direct van de rauwe melk van de koeien op hun land.

Hun ambachtelijk boerenbedrijf heeft altijd al milieuvriendelijk geboerd, het ekologisch boeren zit hen wat dit betreft al generaties in het bloed. Dit uit ideële overwegingen; boer en boerin dienen verantwoordelijk te zijn voor de ontwikkeling van aarde, plant en dier. De natuurlijke kringloop dient in stand gehouden te worden. Daarnaast is de consument steeds milieubewuster, gezonder en kritischer gaan leven. De vraag naar EKO-kaas wordt steeds groter.

Direct achter de Waaldijk in Afferden ligt Fruittuin De Zandroos van familie Van der Zandt. Met veel aandacht en vakmanschap worden hier verschillende fruitsoorten geteeld. Naast appels en peren zijn er vele soorten kersen, pruimen, bessen, kruisbessen en aardbeien. Deze vindt u vers in de winkel, maar wekelijks worden in de keuken van de boerderij ook de heerlijkste jams, sauzen en compotes gemaakt. Vanuit de winkel kijkt u zo de keuken in, zodat u kunt zien hoe alles bereid wordt en kunt genieten van de heerlijke geuren die vanuit de keuken de winkel binnenstromen.

Landwinkel De Zandroos stelt ook de mooiste en lekkerste streek- en kerstpakketten voor u samen; natuurlijk met de (h)eerlijke producten uit de winkel. Dat is altijd een geschikt cadeau – voor elke gelegenheid!

In Horssen, in het land van Maas en Waal vind je de vleesboerderij: Kloosterboerderij Van Buuren. Bij hen zijn dierwelzijn en duurzaamheid vanzelfsprekend.  Zij zijn trots dat ze sinds dit jaar Vijfsterren Varkensboer zijn en gecertifieerd voor het Boert Bewust programma.
In de wei grazen de Belgisch Witblauwe koeien en scharrelen en wroeten de Nederlandse Landvarkens lekker rond. In alle ruimte, met gezond voer en een knuffel hier en daar. De dieren bij Kloosterboerderij Van Buren hebben een fijn leven. Antibiotica vermijdt men, het medicijngebruik is bijna nihil. Als de tijd rijp is worden de koeien en scharrelvarkens zonder stress bij het lokale slachthuis afgeleverd. Daarna verwerken zij zelf op ambachtelijke wijze het vlees met net zoveel zorg als ze aan de dieren geven. Toevoegingen aan het vlees zijn niet nodig. Vlees is vlees.

De Leentjeshoeve

Leuk dat je online een kijkje komt nemen op onze zoogkoeien boerderij ‘De Leentjeshoeve’ in Horssen. Wij, Bram Jansen en Alma Valentijn, houden hier elegante Blonde D’Aquitaine runderen.
Sinds kort verkopen wij zelf luxe rundvlees van onze dieren. Want we vinden het ontzettend leuk om mensen blij te maken met een goed stuk vlees van onze boerderij. Luxe rundvlees als een kadootje op je bord.
In 2003 zijn we, samen met vier vaarzen en drie jonge stiertjes, in Horssen komen wonen. Inmiddels hebben we de stallen grotendeels verbouwd tot strostal en houden we hier met veel plezier 40 runderen.

RUIM 50 JAAR PASSIE VOOR FRUIT EN MEER…
Vanaf 1995 runnen Marianne Theunissen en haar man Jan Peters met veel passie een fruitbedrijf met boerderijwinkel.
50 jaar ervaring zorgt ervoor dat zij precies weten hoe je het lekkerste fruit teelt. De vruchtbare maasklei in Horssen draagt bij aan de optimale smaak van onze producten.
Boerderijwinkel
U kunt natuurlijk uw fruit uit de supermarkt meenemen. Maar wat de producten uit onze boerderijwinkel zo uniek maken, is dat ze rechtstreeks van het land komen. Kakelvers dus. En omdat er geen schakels – zoals een supermarkt – tussen zitten, betaalt u niet meer dan nodig is.