allerlei landbouwproducten

U kunt bij In ’t Groen terecht voor topkwaliteit groenten en fruit, scherp geprijsd, gesneden groenten, maaltijden en salades.

Snijbonen, boterboontjes, spekbonen

Bij boomgaard Lisboa kunt u terecht voor appels, peren, kersen, bessen, bramen, pruimen, aardbeien en druiven.
De boomgaard is elke vrijdag en zaterdag geopend.

In oktober 2005 zijn (Jeroen en Nancy Peeters) het bedrijf VOF de Goeije Kroon gestart. De naam vraagt om een uitleg. De Goeije, zo heette het gebied waar ze zijn gevestigd 100 jaar geleden, de Kroon is van de aardbei.In 2005 hebben ze dit bedrijf gekocht. Dit was een bestaand glastuinbouwbedrijf van 1,2 ha. In het bedrijf werden voorheen paprika’s geteeld. De eerste maanden hebben ze het bedrijf aangepast zodat er aardbeien geteeld konden worden. In januari 2006 is de eerste (verse) teelt Elsanta geplant. Zij telen aardbeien in de kas en in de volle grond.
In het najaar van 2008 hebben ze het bedrijf uitgebreid door de bouw van een kas van 0,7 ha. Eind december 2008 is de eerste teelt in deze kas geplant. Het betreft een (verse) teelt Sonata. Hiervan wordt geoogst van maart 2009 tot en met mei 2009.
Elk jaar in augustus worden planten van het ras Elsanta in de beide kassen geplant. In het najaar wordt hiervan geoogst van begin oktober tot eind december. Deze plant blijft in de winter in de kas staan. Daarna wordt er weer geoogst van begin april tot en met eind mei. In juni wordt de kas dan weer leeggeruimd. In de zomer telen ze aardbeien in de volle grond.
Het bedrijf is Global Gap, Field to Fork en Nurture gecertificeerd.

De Beijsterhof is gevestigd in Dongen en is actief in 3 branches waaronder Teelt van granen, peulvruchten en oliehoudende zaden.

Aan de Fazantenweg 51 te Dongen vind je ’t Fazantje. Je kunt bij hen terecht voor tuinbonen, peultjes, nieuwe aardappelen, pompoenen en kerstbomen.

Daarnaast organiseert men er allerlei activiteiten, zoals: Het maisdoolhof, boerengolf, bloemenpluktuin, vogelvoer maken, familiefietstochten en step verhuur en het uithollen van pompoenen. Kortom een locatie waar je hele leuke familie- en bedrijfsfeestjes kunt regelen.

Voor verdere informatie: bekijk hun website.

John en Henriëtte de Bie telen sinds 4 jaar biologische kastanje- en witte champignons in Dongen.

Zij leveren biologische kastanjechampignons en biologische witte champignons. De kwekerij staat al 24 jaar op Heibloemstraat 5 in Dongen. Zij telen biologische champignons met als uitgangspunt dat kwaliteit voorop staat. Championkwekerij JoHeKo is biologisch gecertificeerd en wordt daarvoor gecontroleerd door stichting SKAL. John en Henriëtte zijn blij met het fairproduce certificaat zodat de klant er zeker van is dat hun medewerkers netjes en eerlijk behandeld worden. Daarnaast zijn is het bedrijf Globalgap gecertificeerd zodat ook de voedselveiligheid gegarandeerd is. Zij vullen wekelijks een nieuwe cel, dus 52 keer een nieuwe uitdaging om de klanten van heerlijke champignons te kunnen voorzien. John en Henriëtte willen graag kleinschalig produceren zodat zij hun kwaliteit kunnen blijven garanderen voor de afnemer. Zij staan graag dicht bij de consument vandaar dat zij graag leveren aan Goeie Kost!

Hun slogan is: Het telen van de champignon, dat doet John.
Kwaliteit plukken van het bedje, dat doen hun medewerkers met ons Jetje.

Dagelijks worden bij Van Beek asperges vers gestoken. De bedden zijn bedekt met zwart witte folie, na het steken worden de asperges minimaal 6 uur gekoeld in koud water in de koelcel ook dit is voor het behoud van kwaliteit en het gaat rozeverkleuring tegen. Dan worden de asperges gesorteerd op de automatische kleuren-dikte sorteerder. De asperge wordt vooraan opgelegd dan worden ze gewassen en op lengte gesneden. Daarna wordt elke asperge gefotografeerd vanuit 3 posities en zo wordt beoordeelt in welke klassering de asperge thuis hoort. Vervolgens gaat de medewerker bij Van Beek de asperges sorteren en halen ze de asperges uit de bakjes. Vervolgens leggen ze die in de daarvoor bestemde kistjes. Daarna staan ze gereed voor de klanten in de boerderijwinkel.

In de boerderijwinkel kunt u ze laten schillen zodat u ze panklaar kunt kopen. Het is ook mogelijk om ook alle aanverwante aspergeartikelen te kopen. Te denken valt aan: Soepen, sauzen, ham, eieren, wijn, boter en krieltjes.
Bij Van Beek asperges zorgt men voor een compleet lekkere maaltijd.

Op de grens van Dongen en tegen het kerkdorpje De Moer, ligt het familiebedrijf van Dick en Lian Dankers en zonen. In deze oase van rust kunnen de koeien nog naar hartelust genieten van vers gras in de wei. Op hun ecologische bedrijf zijn 130 melkkoeien en 130 stuks jongvee aanwezig.

Dick is al van kinds af aan bezig met de natuur. Natuur is vooral voor hem een grote hobby. Hij wil burgers mee laten genieten van de natuur  rond de boerderij. Als mensen langs de boerderij komen kunnen ze de natuur zien waar zij dan ook van kunnen genieten.

Ze hebben een melktap, sinds 2016, waar men heerlijke rauwe melk kan tappen, dit is een van de eerste biologische melktaps in de regio. De heerlijke echte biologische melk komt vers van de koe en smaakt naar meer: u kunt bij de automaat ook een fles melk vullen om mee naar huis te nemen. De automaat is dagelijks geopend van 08:00 tot 20:00 uur.

De automaat staat in de nieuwe stal bij hun biologische melkveebedrijf Maasland in Dongen-Vaart op de grens met De Moer. Iedereen kan er bij. Het systeem is simpel: je gooit wat muntstukken in een automaat en de romige gekoelde melk stroomt in je fles, thermosfles of kan.

Echte natuurlijke melk natuurlijk echt!