Melkveebedrijf en Boerderij winkel “Erve Grutterink”

Dit is een melkveebedrijf met 115 melkkoeien. Tevens is er een boerderij winkel gevestigd in een oude opgeknapte schuur, waar ze verschillende streek producten verkopen.

Welkom op de website van Melktap Boerderij Erve ’t Overweg.
Op de boerderij j zwaaien Wilco en Heleen van Beek de scepter. Zij hebben een melkveebedrijf met ca. 90 koeien en 50 kalveren en pinken. Hun bedrijf ligt in Diepenveen, langs de doorgaande weg van Deventer richting Raalte, vlakbij Wesepe en Klooster Nieuw Sion.

Sinds 2003 bewoont Wilco de woning op dit bedrijf. Heleen is er in 2011 bij komen wonen en inmiddels zijn daar twee kleine boerinnetjes bij gekomen. Wilco en Heleen beheren hier zo’n 65 ha grond. Stichting IJssellandschap is eigenaar van de boerderijwoning, de meeste grond en een deel van de stallen. Wilco en Heleen pachten dit van de stichting.

De meeste melk van hun koeien leveren zij aan de zuivelcoöperatie Friesland Campina. Echter vanaf juni 2020 zijn zij gestart  met de verkoop van onbewerkte, rauwe melk van eigen koeien via een melktap op hun erf.

Een mooie gelegenheid om eens op een boerderij te gaan kijken en direct de rauwe melk mee te nemen. U bent er van harte toe uitgenodigd.

Tussen Nieuw Rande en de IJsseldijk, op een eeuwenoude esgrond, in Diepenveen (net buiten Deventer), ligt het biologisch dynamische landbouwbedrijf de Oosterwaarde.

Voor de losse verkoop van onze producten kunt u terecht in de boerderijwinkel. Vanaf de rand van Deventer bent u er op de fiets in ongeveer 10 à 15 minuten. U kunt fietsen over de IJsseldijk of via Diepenveen. De winkel vindt u op de deel van de oude boerderij.

U kunt hier terecht voor uw wekelijkse groenten, verse eieren en afhankelijk van het seizoen: kruiden, honing en natuurlijk aardappelen!

Biologisch geteelde aardappelen en groente uit de kloostermoestuin.

Tuinderij Veldink verkoopt het hele jaar door diverse groenten en fruit.
Asperges, kool, prei, knolselderij, bonen, tuinkruiden, aardappels, pompoenen, kalebassen (en kerstbomen)

Asperges, aardappelen, eieren, saus, beenham van de Keurslager, boter