Aan de Looërmark 61 te Bathmen vind je een stalletje waar je eieren, honing en bijenwaskaarzen kunt kopen. Zij verkopen verse vrije uitloop eieren van eigen kippen en bijenproducten van hun imkerij Nos Abea: heerlijke (seizoens) honing en bijenwasproducten.

Pluimveebedrijf met 27.000 biologische leghennen. Sinds begin 2012 is het dak van 1 stal voorzien van zonnepanelen die de helft van het jaarlijkse energieverbruik opwekken.

Melkveebedrijf en Boerderij winkel “Erve Grutterink”

Dit is een melkveebedrijf met 115 melkkoeien. Tevens is er een boerderij winkel gevestigd in een oude opgeknapte schuur, waar ze verschillende streek producten verkopen.

Welkom op de website van Melktap Boerderij Erve ’t Overweg.
Op de boerderij j zwaaien Wilco en Heleen van Beek de scepter. Zij hebben een melkveebedrijf met ca. 90 koeien en 50 kalveren en pinken. Hun bedrijf ligt in Diepenveen, langs de doorgaande weg van Deventer richting Raalte, vlakbij Wesepe en Klooster Nieuw Sion.

Sinds 2003 bewoont Wilco de woning op dit bedrijf. Heleen is er in 2011 bij komen wonen en inmiddels zijn daar twee kleine boerinnetjes bij gekomen. Wilco en Heleen beheren hier zo’n 65 ha grond. Stichting IJssellandschap is eigenaar van de boerderijwoning, de meeste grond en een deel van de stallen. Wilco en Heleen pachten dit van de stichting.

De meeste melk van hun koeien leveren zij aan de zuivelcoöperatie Friesland Campina. Echter vanaf juni 2020 zijn zij gestart  met de verkoop van onbewerkte, rauwe melk van eigen koeien via een melktap op hun erf.

Een mooie gelegenheid om eens op een boerderij te gaan kijken en direct de rauwe melk mee te nemen. U bent er van harte toe uitgenodigd.

We streven er steeds naar delicatessen voor onze winkel te kiezen die op een traditionele en ambachtelijke wijze worden bereid. Producten die passen bij het rijke Hanze-verleden van Deventer. Veelal in kleine familiebedrijven bereid volgens beproefde recepturen met eerlijke ingrediënten. Stuk voor stuk unieke producten met een verhaal dat we graag met u delen.

Biologische groenten en fruit

Vers gestoken asperge en bijproducten

Dit familiebedrijf is gelegen in het Overijsselse Lettele, net buiten Bathmen naast Deventer. Al jaren telen ze met heel veel liefde de lekkerste asperges. U bent van harte welkom in de winkel waar u een ruime keus heeft uit verse asperges en allerhande streekproducten.

Lekkere en eerlijke producten van dieren die goed leven hebben.
Met de smaakvolle en eerlijke producten willen zij stad en platteland dichter bij elkaar brengen.

Tussen Nieuw Rande en de IJsseldijk, op een eeuwenoude esgrond, in Diepenveen (net buiten Deventer), ligt het biologisch dynamische landbouwbedrijf de Oosterwaarde.

Voor de losse verkoop van onze producten kunt u terecht in de boerderijwinkel. Vanaf de rand van Deventer bent u er op de fiets in ongeveer 10 à 15 minuten. U kunt fietsen over de IJsseldijk of via Diepenveen. De winkel vindt u op de deel van de oude boerderij.

U kunt hier terecht voor uw wekelijkse groenten, verse eieren en afhankelijk van het seizoen: kruiden, honing en natuurlijk aardappelen!