Koekange heeft aan de Eggeweg 34 een melktap. De familie Tijmens heeft hun melkveebedrijf uitgebreid met een winkeltje in vlees en zuivel onder de naam De Oorsprong uut Drenthe.

Er is verse rauwe melk van hun eigen koeien te verkrijgen, alle soorten rundvlees uit het eigen bedrijf en andere zuivel, die wordt betrokken van melkveehouder Koops uit Benneveld. Het gaat dan om kefir yoghurt en vla in smaken als aardbei, framboos, karamel en chocolade.

Bij het eierstalletje van Marjolein Breukhoven kunt u terecht voor een doosje gesorteerde eieren. Eieren in verschillende kleuren sieren de doos.

Als imker is Chris van der Veer begonnen met één bijenvolk, maar al gauw werden dat er meer. In de zomer heeft hij meestal tussen de 10 en 16 bijenvolken. Een bijenvolk kan in een seizoen gemakkelijk 20 Kg honing halen. Om zijn hobby betaalbaar te houden betekent dat dus honing verkopen!
Zijn vrouw maakt Jams, die vindt u ook in hun stalletje voor hun huis. Ze maakt jams van hun frambozen, zwarte bessen, rode bessen en kruisbessen. De jams zijn ook suikervrij! hun fruit wordt niet bemest dus is echt biologisch!

In het prachtige Reestdal op de grens van Drenthe en Overijssel ligt De Pieperij. Een beheerboerderij dat tevens Rustpunt is.
Op de monumentale boerderij worden runderen gehouden die het natuurland van het Drentse Landschap begrazen. Fietser kunnen de fiets even op de standaard zetten en gezellig onder de lindeboom gaan zitten voor een kop koffie, thee of fris. Voor de liefhebbers is er ook boerenijs. Daarnaast verkoopt men honing en biologisch vlees van hun Limousin koeien.

Aan de Prinsesseweg nr. 5, te Koekange staat een tafeltje op de stoep met jams en geconserveerde potjes met gekookte peren.

Bij de boomkwekerij Het Groene Geschenk heeft men op het erf een blokhut staan waar u eieren kunt kopen. Daarnaast is het mogelijk om de pluktuin in te gaan of een kopje thee te drinken bij de theeschenkerij. En vind u lezen leuk, dan staat er in de blokhut een stevig aantal boeken. Op deze locatie is het mogelijk om deel te nemen aan een workshp kaarsen maken.

Aan de Dorpsstraat 1 te De Wijk vult een al wat ouder echtpaar regelmatig hun stalletje. U vindt er o.a. aardappelen, jams, uien, aardappelen. “Maar’, zei de bewoner, “u mag mij wel op uw site opnemen. Maar dan moet men ook echt op de fiets komen.” Hij lachte er bij toen hij het vertelde.

De eierautomaat  staat in de garage naast het huis.
U heeft de keuze uit:
Witte eieren.
Bruine eieren.
XXL eieren / Dubbeldooier.

Eierverkoop aan de weg . U kunt hier lokale producten kopen .

De WolleSik is een kleinschalig boerenbedrijf waar geiten en schapen worden gehouden. Diervriendelijkheid en duurzaamheid staan hoog in het vaandel. De dieren kunnen bijvoorbeeld het jaar rond naar buiten en de lammeren blijven de eerste 8 tot 10 weken bij de moeder.

Van de geiten- en schapenmelk worden heerlijke ambachtelijke kaasjes en andere zuivelproducten gemaakt.

De bokjes en rammetjes worden op het bedrijf grootgebracht. Ze hebben een onbezorgd leven in de wei voor ze naar de slacht gaan. Ze zijn dan bijna een jaar oud. Het vlees is te koop in de boerderijwinkel.

Op De WolleSik wordt volgens de regels van de biologische landbouw gewerkt.

Elke 2e en 4e zaterdag van de maand is het open Zaterdag. Naast kaas en lamvlees zijn er dan ook biologische groente te koop en zijn de rondleidingen gratis. Bovendien is er koffie/thee of sap en wat lekkers.